Bojovník s covidem Maďar varoval letní rekreanty. Z dovolené v Chorvatsku. Mnohé tím naštval

03.08.2020 22:18

Epidemiolog Rastislav Maďar varuje Čechy před párty na chorvatském ostrově Pag, který je zdrojem části nákazy koronavirem v Česku. Sám však sklidil kritiku, že tuto informaci sdílel na svém twitteru ze své dovolené právě v Chorvatsku, informuje server Novinky.cz.

Bojovník s covidem Maďar varoval letní rekreanty. Z dovolené v Chorvatsku. Mnohé tím naštval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rastislav Maďar (uprostřed)

„Zrče na chorvatském ostrově Pag je vyhlášené místo pro mega dance party velkých mas lidí z různých zemí Evropy. Ano, už tam byli v červenci i Češi, a ano, už z toho máme nakažené v různých částech ČR. Tak pařit je zjevně nezbytně nutné i v době pandemie bez ohledu na zdravý rozum,“ uvedl ve svém tweetu.

Někteří twitteroví uživatelé se do něj rovnou pustili, že on je v Chorvatsku také, což v jeho příspěvku prozradila jeho poloha místa, kde se právě nachází.

„A není ti blbý, psát nám tohle z Chorvatska, Rosťo?” tázal se komentující Tonda Blaník. Jíní Maďarovo počínání označili za „pokrytecké“.

Maďar však argumentoval, že nezáleží na tom, v jakém místě tráví dovolenou, ale jakým způsobem: „Vlastním autem do soukromého apartmánu bez cizích kontaktů je to dokonce mnohem bezpečnější, než na hromadné akci u nás v ČR,“ hájí se epidemiolog.

Hygienici v Česku podle Maďara, evidují šest lidí, u nichž stopy jejich nákazy vedou na ostrov Pag. „V rámci těch šesti případů není jisté, jestli se všichni nakazili v Chorvatsku, nebo je tam nějaký místní přenos, ale de facto máme zatím šest lidí v klastru s označením Zrće,“ sdělil Seznamu Zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …