Bolševické argumenty, já se směju. Tak Hušák vysvětluje stamiliony

30.04.2012 7:19

Někdejší šéf společnosti Sazka Aleš Hušák tvrdí, že v žádném případě nepobíral plat pět milionů korun měsíčně. Jsou to prý výmysly, odmítá ale prozradit, jaký plat tedy reálně bral. Když se ho na to novináři ptají, odbyde je s tím, že jde o bolševické dotazy. Rozhovor s Alešem Hušákem přináší dnešní Lidové noviny.

Bolševické argumenty, já se směju. Tak Hušák vysvětluje stamiliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

Současné vedení ČSTV v čele s Miroslavem Janstou tvrdí, že v letech 2007 až 2010 vydělal někdejší šéf Sazky přes 270 milionů korun čistého, tedy, asi pět a půl milionu měsíčně. Někdejší první muž Sazky to jednoznačně popírá, ale nechce prozradit, kolik bral doopravdy. Hušák se tak zachoval podobně jako prezident Václav Klaus, který ze stejného důvodu odmítl prozradit, jaké příjmy má z psaní knih či pořádání přednášek. I prezident novináře odbyl s tím, že je to nevhodný dotaz.

„Napište tam prosím, že mě to rozesmálo. Myslím si, že tohle je přesně to bolševické používání argumentů. Škoda, že pan Jansta nezveřejňuje svůj plat, bylo by to jistě zajímavé. Nicméně je pravda, že jsem byl skutečně dobře placen. A to za to, že až do posledního okamžiku, co jsem tam byl, Sazka vydělávala peníze. V roce 2010 jsme vydělali 1,4 miliardy korun a za první čtvrtletí loňského roku jsme vydělali 250 milionů korun po zdanění,“ zdůrazňuje Hušák.

Aby ukázal, co si o tvrzení funkcionářů ČSTV myslí, prohlašuje, že pan Jansta bere plat deset milionů měsíčně a obratem dodává, že je to stejně pravdivá informace, jako ta o jeho pěti milionech. Rezolutně se staví také proti informaci,  že Sazka proinvestovala prostředky v hodnotě 964 milionů korun za nákupy věcí nesouvisejících s loterijním byznysem. Jen za luxusní automobily prý utratila 26,5 milionu korun.

Hušák se ptá, co jsou to vlastně luxusní vozy? Když slyší, že jde např. o Bentley za 6 milionů korun, oponuje, že šlo o jednu z motivačních výher v loterii Sportka, a tato motivace prý přinesla své výsledky. Sazka tehdy v jednom týdnu vydělala 300 milionů korun. Výherce však později požadoval finanční plnění, takže luxusní vůz společnosti zůstal.

V závěru rozhovoru pak Hušák odmítá prozradit, čím se živí teď. Není prý veřejně činnou osobu, takže by lidi ani nezajímalo, co dělá, zkrátka se stará sám o sebe.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…