Bonzujte, vyzvali a stalo se nečekané. Holec: Fiala a „dezinformace“

28.04.2022 7:46 | Ze sítí

V dalším díle svého pořadu řešil komentátor Petr Holec několik témat. Jednak výzvu k udávání dezinformací, kvůli které nyní Iniciativa 21 „udala“ ministra zdravotnictví. Holcovi to připomíná akci Čisté ruce a nemůže uvěřit, že si vláda takto naběhla. Pochválil také prezdienta Francie Macrona za to, že nejel do Kyjeva. „Aby si sednul na vlak jako náš premiér, drncal tam, rozbalil si ve vlaku mapu a tam se nechal natočit někde v bunkru se Zelenským a pak zase drncal zpátky, to je samozřejmě k ničemu,“ míní komentátor. A prohodil, že by se o Fialu mohla začít zajímat diagnostická věštkyně Džamila Stehlíková.

Bonzujte, vyzvali a stalo se nečekané. Holec: Fiala a „dezinformace“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor Petr Holec

Holec se věnoval mimo jiné i tématu dezinformací a prohodil, že v boji s nimi začíná být legrace. Například kvůli Iniciativě 21, která zmocněnci pro média a dezinformace Klímovi zaslala oficiální podnět k prošetření toho, co říká ministr zdravotnictví Válek o očkování.

„Rozpoutáte bonzáctví a bonzáctví se vám vrátí jak bumerang,“ míní komentátor. Připomenulo mu to Zemanovu akci čisté ruce, jejíž jedinou „obětí“ byl ironicky jen Zemanův ministr financí Ivo Svoboda.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí
Připomenul i kauzu s nahlášenými chlebíčky s písmenem Z, kterou policie odložila, protože dotyčný zastupitel řekl, že jsou na počest jeho přítelkyně Zuzany. Jinak to podle něj ani dopadnout nemohlo. „Mně je líto policie, že musí plýtvat svým časem, energií a kapacitami, tak teď kvůli vládě plýtvat tím vším na to, proč si někdo na chlebíček udělal písmeno Z,“ považoval Holec za zbytečné samotné zahájení vyšetřování.

„Nahlašování“ je podle něj obyčejné a odporné bonzáctví. Trestné činy se podle něj samozřejmě hlásit mají, ale „ne chlebíčky s písmenem Z, proboha“. Všiml si také lidové tvořivosti, která je s výzvou spojena, například hesla „Udávejte SPOLUobčany!“ Holec soudí, že si vláda naběhla sama. „Kdyby to byla parta zelenáčů, kdyby to byli Piráti nebo úplně nová strana. Proboha, Petr Fiala šéfuje ODS osm let,“ komentoval naivitu takové výzvy. Doplnil, že zkušenosti z vládnutí mají jak v ODS, tak v TOP 09, ale přesto dělají takové nesmysly.

Příklad obrázku šířícího se sociálními médii

Vytkl pětikoalici i to, že postupovala v několika případech protiústavně, ačkoliv právě za to se tvrdě pouštěla do Miloše Zemana. Jmenoval například prodloužení stavu nouze na 60 dní, protlačení pandemického zákona ve stavu nouze a nově i snahu navolit mediální rady odznova.

Z publika přišla otázka na českou diplomacii, zda se nějak snaží přispět k ukončení konfliktu. Holec řekl, že neví, že by česká diplomacie byla v ukončování konfliktu nějak aktivní. Připomenul, jak ministr zahraničí Lipavský odcestoval na linii dotyku, vznikla slavná fotografie s helmou, ale od té doby nic. „On je teď úplně neviditelný, stejně jako zbytek Pirátů,“ poznamenal.

Komentoval také francouzskou diplomacii, řekl, že se mu líbí prohlášení Emmanuela Macrona, že nepojede do Kyjeva, dokud tam nebude moci něco změnit. „Aby si sednul na vlak jako náš premiér, drncal tam, rozbalil si ve vlaku mapu a tam se nechal natočit někde v bunkru se Zelenským a pak zase drncal zpátky, to je samozřejmě k ničemu,“ míní Holec a je vděčný, že toto gesto Macron neudělal, i když by mu možná pomohlo ve volbách, které nyní vyhrál.

Macronovi  také někteří vytýkají telefonáty s Putinem. „Já si myslím, že všichni bychom měli být šťastní, Francie nyní předsedá Evropské unii. Tak kdo jiný než francouzský prezident by se měl pokusit tu situaci vyřešit diplomaticky a ne vojensky?“ ptal se.

Od diváků přišel další dotaz, totiž zda mávání pažemi a signály nejsou od Petra Fialy voláním o pomoc. „To je podnět pro paní Džamilu. Máte pravdu, že to mávání pažemi a signály může být volání o nějakou pomoc. Takže já bych vyzval paní Džamilu, aby sedla a zkusila na dálku sepsat nějakou telediagnózu. Třeba se dozvíme něco nového, zajímavého, co nevíme,“ reagoval Holec pobaveně.

Nechápe například snížení spotřební daně o korunu padesát, které jednak v podstatě nepomůže, ale navíc je to munice pro opozici, která volá po plošných opatřeních, kterým se vláda brání. Klade si otázku, zda se vláda nepoučila, protože situace mu začíná připomínat roky 2011 a 2012, kdy vláda také šetřila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…