Bordel na prvomájovém mítinku komunistů. „Rudý zrůdy" a banderovská vlajka. A pak došlo na pepřový sprej...

01.05.2019 0:00

Prvomájová akce KSČM pořádaná letos tak trochu netradičně na Náměstí Jířího z Poděbrad tedy pomyslném srdci Vinohrad se neobešla bez incidentů.

Bordel na prvomájovém mítinku komunistů. „Rudý zrůdy" a banderovská vlajka. A pak došlo na pepřový sprej...
Foto: Facebook FTV Prima
Popisek: Oslavy Svátku práce na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Koneckonců dalo se to čekat. Nestává se příliš často, že by komunisté na první máj opustili „bezpečné vody“ své oblíbené „fučíkárny“.

Před kostel Nejsvětějšího srdce páně, originální budovy postavenou dle návrhu věhlasného slovinského architekta Jože Plečnika (Plečnik se podílel například na známé modernistické přestavbě Pražského hradu za První republiky) tak v sobotu dopoledne dorazili i jejich odpůrci.

Ti byli velmi hlasití a mítink komunistů (převážně občanů v důchodovém věku) narušovali soustavným pískotem. Na schody před kostelem si přinesli i vlajky. Chybět nemohla vlajka Evropské unie, Ukrajiny včetně výmluvného banderosvkého trojzubce, izraelská či prapor Severoatlantické aliance NATO.

Mítinku komunistů se zúčastnil Jiří Dolejš i Marta Semelová. Z reproduktorů zněly staré šlágry.  „Zas přijde den, kdy láska vrátí se k nám,“ ozývalo se z reprobeden. Do toho všeho pak hlasitý pískot odpůrců KSČM, když shromáždění komunisté začali pět internacionálu. „Rudý zrůdy,“ hlásal výmluvně jeden z transparentů protikomunistického hloučku před kostelem.  

Láska se, jak slibovala písnička, nevrátila. Namísto toho došlo k incidentu a policie zajistila muže, patrně příznivce komunistů, který na místě použil pepřového spreje proti svému o dost mladšímu odpůrci.

„Ty svině bolševická, hajzle,“ pokřikovali lidé na muže, zatímco jej policisté předváděli do svého služebního vozu, samozřejmě za silného zájmu novinářů.  Muž působil zmateně a hovořil lámanou češtinou.

Když jej policisté nakládali do služebního vozu kvůli neuposlechnutí výzvy, vykřikoval „smrt fašismu“. Dle informací médií se jednalo o italského komunistu. 

Mají to načerno, nastoupil starosta

Prvomájová komunistická slavnost nejspíš bude mít nepříjemné pokračování i pro svolavatele. Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček na sociální síti Facebook prozradil, že vedení městské části už 27. března jednalo o tom, zda povolí prvomájovou akci komunistů. A shodli se na tom, že nikoliv. Jenže ne proto, že šlo o komunistickou akci, ale proto, že byla naplánována příliš monstrózně. Vedení městské části by prý akci takového rozsahu zakázalo komukoliv. 

„Ale oni si s tím hlavu nelámou. Náměstí si pro dnešek prostě znárodnili. Na demonstraci mají sice právo ze zákona a řádně ji ohlásili na magistrátu, ale všechny ty stavby tu mají načerno. Požádal jsem městskou policii, aby neoprávněný zábor zdokumentovala. Věc se bude řešit se svolavatelem. Stejně mě to štve,“ rozzlobil se starosta na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…