Bordel na zastupitelstvu Prahy: Matěj Stropnický prý napaden pupkem. Jednání skončilo fiaskem

26.04.2018 14:02

Pražští zastupitelé neschválili po několikahodinových sporech o osud Libeňského mostu program dnešního jednání. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) jednání následně ukončila. Program podpořilo pouze 30 ze 65 zastupitelů. O termínu dalšího zasedání zastupitelů, rozhodne primátorka.

Bordel na zastupitelstvu Prahy: Matěj Stropnický prý napaden pupkem. Jednání skončilo fiaskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Zastupitelé se přeli o to, na který bod jednání bude zařazeno téma Libeňského mostu, který má být podle městské rady zbourán a na jeho místě postaven nový. Zástupci vládnoucí koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) původně chtěla téma mostu zařadit až na pozdní odpoledne. Na návrh opozičního zastupitele Ondřeje Martana (ODS) jej ale nakonec zastupitelstvo odhlasovalo jako první bod jednání.

Anketa

Chcete, aby ČSSD zasedla ve vládě Andreje Babiše?

4%
96%
hlasovalo: 22277 lidí

Nelíbilo se to zastupiteli a starostovi Prahy 7 Janu Čižinskému (KDU-ČSL/Trojkoalice). Po sporech, zda si jako poslanec může vzít slovo v průběhu hlasování, nakonec zastupitelé program neschválili. Čižinský svůj postoj hájil tím, že brzké zařazení materiálu znemožní obyvatelům přijít na jednání zastupitelstva.

„Pan Čižinský nehlasoval pro program a někteří členové Trojkoalice tak v rozporu s tím, co jsme byli domluveni, a tím pádem prostě program nebyl odhlasován a tím pádem zastupitelstvo nemá o čem jednat,“ řekla Krnáčová. V případě, že by další jednání svolala Krnáčová ještě dnes, pak by nejdříve mohlo být příští čtvrtek. Krnáčová ČTK řekla, že dnes to ale neudělá.

Dnešní jednání pak okomentovala také předsedkyně klubu zastupitelů ODS Alexandra Udženija. Podle ní Praha nefunguje a koalice neřeší problémy. „ANO, ČSSD, Zelení, Lidovci a STAN odmakali jediné. Smetli vlastními hlasy jednání celého Zastupitelstva. Co tím Pražanům řekli? Zpovykaní Pražáci, vaše problémy nás netrápí, ani nezajímají,“ konstatuje Alexandra Udženija.

„Obávám se, že jejich čtyřletým ‚makáním‘ chtějí dosáhnout jedině toho, že nebudou muset rozhodnout a nést za své rozhodnutí zodpovědnost. Neschopnost této koalice se ukázala v plné nahotě. Mělo se jednat mimo jiné o osudu Libeňského mostu, spodní části Václavského náměstí či výstavbě nových školek,“ dodává pak Filip Humplík.

„Opětovně vyzýváme paní primátorku Krnáčovou, aby vypověděla smlouvu s Trojkoalicí, která paralyzuje Prahu. ODS je připravena z opozičních lavic podpořit klíčové návrhy, které budou řešit problémy Pražanů,“ vyzývá závěrem svého prohlášení Udženija. 

Novinky.cz pak píší také o sporu šéfa výboru pro dopravu Matěje Stropnického (Trojkoalice, SZ), jenž si stěžoval na to, že do něj v magistrátní kuřárně břichem strkal starosta Kbel Pavel Žďárský. Stalo se tak podle jeho slov poté, co korektně požádal diskutující u obrazovky, aby tak neřvali. „Pak jsem byl fyzicky napaden,“ tvrdí Stropnický. 

Původní text ZDE.

„Poté, co si ANO, ČSSD a ODS prosadily bourání Libeňského mostu do programu zastupitelstva, jsem s Jendou Čižinským nehlasoval pro jeho program, takže nebyl schválen a jednání skončilo. Libeňský most nedáme!“ poznamenal následně na svém facebookovém profilu Matěj Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…