Boris Šťastný chce povolat Klause k záchraně ODS

08.08.2013 9:51

Poslanec Boris Šťastný je přesvědčen, že by vedení ODS mělo požádat exprezidenta Václava Klause o návrat do strany. S Klausem prý už o jeho možném podílu na záchraně české pravice mluví. "Určitě jsem měl vždy z jeho postojů pocit, že má zájem pomoci, že ho situace v ODS velmi trápí," uvedl Šťastný v rozhovoru pro iDnes.cz.

Boris Šťastný chce povolat Klause k záchraně ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

Rozbitím "stojedničky" dvěma poslanci ODS se podle Šťastného zásadním způsobem prohloubila krize, ve které se strana nachází, a bez jasného impulzu se z toho bude dostávat jen těžko. "Já osobně jsem přesvědčen, že ODS a její vedení, konkrétně výkonná rada, grémium a možná i vedení v jednotlivých regionech a oblastech by se mělo pokusit požádat Václava Klause o návrat do ODS, a to nejméně do pozice čestného předsedy," říká poslanec.

Je prý přesvědčen, že exprezident by garantoval obnovu ideové integrity ODS, o čemž prý s Klausem už dlouhou dobu hovoří.

Není jiná možnost

Klaus sice přímo nikdy neřekl, že má zájem se za určitých okolností do ODS vrátit, ale Šťastný prý měl z jeho postojů pocit, že ho situace v ODS velmi trápí a že by chtěl pomoci k návratu ke kořenům a k politice, na níž ODS vždy stavěla a u jejíhož zrodu Václav Klaus stál.

"Nevidím už jinou vhodnou dobu než tuto, než je právě dnes, kdy požádat Václava Klause o to, aby straně pomohl s její záchranou. Věřím, že si to Občanská demokratická strana na všech úrovních uvědomí," uzavřel toto téma poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…