Bradáčová jasně u Veselovského: Nelíbí se jí zveřejňování odposlechů

29.05.2014 8:40

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová není přívržencem toho, aby se jakékoliv informace během soudního řízení dostávaly na veřejnost. Tedy v případě, pokud v kauze nebude převažující veřejný zájem. Řekla to v pořadu nového projektu „Drtinová Veselovský TV", kterou zastřešuje server Aktuálně.cz, patřící do mediální skupiny miliardáře Zdeňka Bakaly.

Bradáčová jasně u Veselovského: Nelíbí se jí zveřejňování odposlechů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Anketa

Co říkáte způsobu, jakým média informují o Janě Nagyové?

hlasovalo: 14232 lidí

„Nejsem a nikdy jsem nebyla zastáncem toho, aby se důkazy z trestního řízení v průběhu jakkoliv zveřejňovaly,“ řekla Bradáčová v pořadu Daniely Drtinové a Martina Veselovského. Jedinou výjimkou je tak zveřejnění ve veřejném zájmu. A podle Bradáčové řada zveřejněných odposlechů z minulosti veřejnosti neposloužila.

Veřejný zájem vidí Bradáčová jen v malém procentu případů, kdy je zasažena celá společnost a má právo znát údaje.

Důvody ke zveřejnění spisů a odposlechů jsou podle Bradáčové někdy neuvěřitelné. „Obhájců je celá řada. V kauze jich je několik, několik obviněných, ne všechny odposlechy svědčí všem obviněným, někdy je to i snaha o dehonestaci jak policie, tak státního zastupitelství,“ řekla.

V souvislosti s kauzou Davida Ratha se také vrchní státní zástupkyně v Praze domnívá, že maximální doba pro skončení případu je dva roky. Což podle ní za současných pravidel není možné. Bradáčová rovněž naráží na protikorupční policii, kdy kritizuje množství případů, které není útvar schopen řešit. „Stále se domnívám, že protikorupční policie je přehlcena,“ řekla v pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…