Bradáčová poslala kontrolu na Ratha a teď hrozí vedení věznice trestním stíháním. Kvůli zdravotní matraci na cele

05.01.2020 12:10

Vlastní zdravotní matrace přivedla do problémů exhejtmana Davida Ratha, který si odpykává trest v teplické věznici. Píše o tom server Česká-justice.cz.

Bradáčová poslala kontrolu na Ratha a teď hrozí vedení věznice trestním stíháním. Kvůli zdravotní matraci na cele
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Kontrolu podmínek v teplické věznici provedlo Vrchní státní zastupitelství v Praze. A právě tato kontrola měla zjistit závažné porušení zákona o výkonu trestu. „Mohu potvrdit, že u mého klienta proběhla ve věznici kontrola dvou státních zástupkyň, iniciovaná doktorkou Bradáčovou,“ uvedl advokát Adam Černý. Problémem byla vlastní zdravotní matrace Ratha a také to, že místo standardního oblečení nosil džíny. 

Černý však Ratha hájí, zdravotní matraci měl na výslovné doporučení od lékaře specialisty. Vedení teplické věznice si však podle všeho vyslechlo, že daná skutečnost může být vyhodnocena jako možný trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a zneužití pravomoci úřední osoby. 

Rath měl spát místo erární matrace na vlastní, zdravotní ze zdravotních důvodů.

Ředitel teplické věznice Petr Blažek nechtěl sdělovat podrobnosti k celé věci, pouze podotkl, že kontrola opravdu proběhla. Dosud však prý nebyl seznámen s jejími závěry. Kromě Ratha se minulý rok Vrchní státní zastupitelství zaměřilo také na podmínky výkonu trestu Marka Dalíka, který si odpykával ve znojemské věznici.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…