Bránit hranice je jako bránit vlastní domov. Ze STANu přitvrdilo

09.11.2021 11:15 | Ze sítí

Advokát, senátor a předseda senátní Komise pro Ústavu Zdeněk Hraba (STAN) to řekl jasně. Musíme podpořit Polsko a zarazit migrační vlnu z Běloruska dřív, než bude pozdě.

Bránit hranice je jako bránit vlastní domov. Ze STANu přitvrdilo
Foto: STAN
Popisek: Zdeněk Hraba

Senátor Zdeněk Hraba v minulosti opakovaně ukázal, že se nezdráhá vystupovat razantně. Po sněmovních volbách se nekompromisně vyjadřoval např. k přáním Pirátů mít stejný počet ministrů jako partnerské hnutí STAN, když STAN získal 33 poslanců a Piráti jen 4. Občané většinu Pirátů ze Sněmovny vykroužkovali a poslali tam právě Starosty.

Vedle toho dával také jasně najevo, že pokud prezident Miloš Zeman nebude schopen vykonávat práci, pro kterou ho lidé zvolili, k níž patří i přijímání velvyslanců, jmenování soudců nebo jednání o sestavení vlády, bude na místě ho na základě článku 66 Ústavy ČR dočasně zbavit pravomocí.

Ale tentokrát Hraba nezůstal u komentářů k domácí politice, ale podíval se za hranice. Důrazně vyzval k pomoci Polsku, které se potýká s migrační vlnou z Běloruska.

Bránit hranice je jako bránit vlastní domov. Je to normální a hlavně nutné. I proto je třeba zastavit migrační vlnu spojenou s běloruským režimem. Než bude pozdě. Polsko si zaslouží naši podporu, stejně jako Maďarsko, Řecko a každý stát, který jakkoliv brání vnější hranici EU,“ napsal senátor.

Senátor Hraba promlouvá

Běloruský diktátor Alexandr Lukašenko letecky vozí do své země migranty z Afriky či z Blízkého východu, dopravuje je na své hranice s EU, kupříkladu s Polskem, a nechá je pokračovat dál na západ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…