Brečí jako dítě, asi není zdráv. Mynář a Pecina utřeli kolegu Drymla, který začal potápět Zemana a SPOZ

18.09.2013 13:45

Senátor Vladimír Dryml (SPOZ) promluvil o tom, jak to prý chodí u zemanovců. Serveru Česká pozice se zmínil o propojení Hradu s podnikateli Tomášem Chrenkem nebo Janem Světlíkem. Řeč byla i o nedemokratičnosti SPOZ a Miroslavu Šloufovi, kterého se senátor zastal. Končící hradní kancléř Vratislav Mynář, ministr vnitra Martin Pecina a ministr pro místní rozvoj František Lukl ale Drymlova nařčení v reakci pro ParlamentníListy.cz odmítli.

Brečí jako dítě, asi není zdráv. Mynář a Pecina utřeli kolegu Drymla, který začal potápět Zemana a SPOZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Vladimír Dryml se nijak netají tím, že stojí na straně Miroslava Šloufa, který byl po zvolení do čela pražské kandidátky pro předčasné volby nahrazen ministrem dopravy v demisi Zdeňkem Žákem. Serveru Česká pozice se pak Dryml zmínil o tom, že role Miroslava Šloufa ve zvolení Miloše Zemana prezidentem byla podle něj obrovská a nezpochybnitelná, a proto nechápe, proč se proti němu strana obrátila.

Nejednotná SPOZ

„Velmi mě překvapilo, že v den zvolení prezidenta se všichni proti takovému člověku obrátili,“ sdělil senátor. Za vším podle něj stojí politický diletantismus Martina Nejedlého, lobbisty, kterého si Šlouf vychoval a který se nyní postavil proti němu.

„Místo aby se SPOZ sjednotila a šla jednotně do voleb, strana se rozdělila na dvě části. Je to velká vina Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého. A také pana prezidenta, protože on by měl být tím spojovacím článkem. On by měl říct `usmiřte se`, a ne, že bude jednu skupinu podporovat a druhou potlačovat,“ prohlásil Dryml.

Popření stranické demokracie

Ve SPOZ byla podle něj zcela popřena stranická demokracie, což pocítil on sám na sjezdu krajské organizace v Hradci Králové, kde se s šéfem organizace málem popral. Při vzrušené debatě chytil zvoleného krajského předsedu Miroslava Matějku za kravatu. Poté senátor médiím uvedl, že by Matějka „zasloužil pár facek, aby se konečně probral“. Matějku Dryml také obvinil z takzvaného velrybářství při náboru straníků. Matějka však Drymlova nařčení odmítl se slovy, že nechce poškozovat SPOZ a k samotné potyčce mezi nimi se blíže nevyjádřil.

Direktivní řízení a příkazy prezidenta

„Vše je direktivně nařízeno, všechno se zaštiťuje osobou Miloše Zemana a jeho příkazy,“ uvedl také pro Českou pozici Dryml s tím, že jednání ve SPOZ je prý brutální a křupanské, přičemž v Královéhradeckém kraji nebyla dle Drymla kandidátka schválena podle stanov, nebyla navolena a přišla povelem od předsednictva.

Propojení Hradu s byznysmeny

Senátor hovořil i o propojení Hradu s vlivnými podnikateli, jako je Tomáš Chrenek a Jan Světlík, plzeňskou Škodou či lidmi okolo Martina Bartáka. „Za každou politickou stranou je nějaká lobbisticko-ekonomická skupina. Přece je všeobecně známo, že pan Tomáš Chrenek podpořil ve volební kampani desítkami milionů korun Jana Fischera. Při sestavování takzvané vlády odborníků je přece jasné a čitelné, kdo a kam koho dosadil,“ míní Dryml.

Ministři lídry kandidátek

Úsměvné je podle něj už jen to, když vystoupí místopředseda SPOZ (Radek Augustin – pozn. red.) a řekne, že v úřednické vládě nebude žádný ze zemanovců. „ A přitom vidíte, jak jsou tito lidé lídry na kandidátkách této strany. Nebo případy pana Augustina (šéf Úřadu vlády) nebo kancléře Mynáře. To jsou věci, které nás u občanů poškozují,“ řekl také senátor České pozici.

ParlamentníListy.cz proto požádaly dosluhujícího hradního kancléře Vratislava Mynáře a lídry kandidátek zemanovců a ministry v demisi v Rusnokově vládě o vyjádření k Drymlovým výrokům.

Mynář: Velmi rád s ním zajdu na víno

„Takovéto články, v nichž je 99,9 % lží a polopravd, poškozují SPOZ. Nevím, co pana Drymla vede k těmto vyjádřením. Delší dobu jsem se s ním neviděl, měli jsme ale vždycky korektní a přátelské vztahy. A pokud má pocit, že mu teď já nějak ubližuji, tak s ním velmi rád zajdu na skleničku vína a popovídáme si o tom. Spíš bych to viděl ale tak, že je něco shnilého v království dánském na straně pana senátora,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz na Drymlova nařčení končící kancléř Vratislav Mynář.

Mynář podle svých slov k 1. říjnu rezignuje na post krajského zastupitele ve Zlínském kraji, protože volební kampaň a částečně ještě kancléřský úvazek mu už nedovolují odvádět to, co si mandát zaslouží. Deníku Právo Mynář také řekl, že tento týden je pro něj posledním pracovním ve funkci kancléře. Pak si bere neplacené volno, aby se mohl věnovat kampani pro předčasné volby. Je lídrem zemanovců ve Zlínském kraji.

Lukl: Uražená ješitnost

František Lukl, ministr pro místní rozvoj v demisi ve vládě Jiřího Rusnoka a lídr kandidátky SPOZ v Jihomoravském kraji, byl k Drymlovi také kritický: „Absolutně tato slova odmítám, nikdy jsem se s takovými praktikami nesetkal a jsou mi naprosto cizí. Myslím, že jsou to slova uražené ješitnosti a naprostého zmaru. Žádná strana není bez chyby, selhání jednotlivců či autoritativního vedení, ale rozhodně nejde o taková negativa, jaká popisuje pan Dryml... Každý je naštvaný, když mu ujede vlak, někdo to však ustojí jako chlap a jiný brečí jako dítě... Asi tak,“ napsal v SMS zprávě Lukl.

Pecina: Zjevně je indisponován

Také ministr vnitra Martin Pecina se vyjádřil k Drymlovým výrokům: „Já k tomu nemám co říci. Pan senátor Dryml je zjevně indisponován. Asi by potřeboval delší odpočinek,“ napsal ParlamentnímListům.cz lídr kandidátky zemanovců v Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…