Britové varují své vojáky před sexem. Kvůli Putinovi. Neděláme si legraci, podívejte se

11.11.2014 13:00

Britský deník Daily Mail přináší informaci o dokumentu z britského ministerstva vnitra, ve kterém jsou vyšší důstojníci britské tajné služby varováni, aby v Rusku a Číně nenavazovali sexuální kontakty s atraktivními ženami. Mohou to prý být špiónky, které od nich chtějí získat informace.

Britové varují své vojáky před sexem. Kvůli Putinovi. Neděláme si legraci, podívejte se
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Daily Mail se odvolává na dokument s názvem „Příručka bezpečnosti“, který náhodou unikl z ministerstva vnitra, jež ovšem jeho obsah odmítlo komenovat. Britský deník v této souvislosti připomíná, že získávání utajených informací prostřednictvím navazování sexuálních kontaktů bylo v dobách studené války běžnou záležitostí a patrně tak vše funguje do dnešních dní. Připomíná vyjádření jednoho vysokého důstojníka, který nedávno deníku Sunday Times vyprávěl o setkání s mladou atraktivní blondýnkou v petrohradském hotelu.

„Začali jsme si povídat a ona mi řekla, že miluje britské sportovní vozy. To je přitom má nejoblíbenější záliba. Nějakou dobu se mnou flirtovala a já náhle pojal podezření, že tu něco nesedí. Sdělil jsem ji něco v tom smyslu, že je čas jít spát a spěšně jsem odešel," rozhovořil se nejmenovaný zpravodajec.

Dailiy Mail dále zmiňuje případ Kaťji Zatuliveterové, která byla v roce 2010 obviněna ze špionáže pro Kreml poté, co vyšlo najevo, že s ní udržuje poměr britský politik Mike Hancock. Žena obvinění ze špionáže odmítla a později se u soudu úspěšně odvolala proti nucené deportaci z Velké Británii. Skandál se udál krátce poté, co bylo v USA odhaleno a později deportováno deset ruských špiónů. Jedna z obviněných, Anna Chapmanová, se předtím vdala za Brita a měla britský pas.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

„O rok dříve se v Moskvě do sexuálního skandálu zapletl americký diplomat, kdy byl na internetu zveřejněn jeho pohlavní styk s prostitutkou. Ženatý diplomat Kyle Hatcher byl v ruských novinách označen jako tajný agent CIA. Novináři tehdy konstatovali, že za zveřejněním ožehavých záběrů stála ruská tajná služba FSB. Americké velvyslanectví v Moskvě poukazovalo na to, že záběry byly sestříhány tak, že Hatchera zdiskreditovaly," píše deník Daily Mail.

V souvislosti s ochladnutím vztahů mezi Západem a Ruskem byl podle informací Daily Mail v poslední době zahájen britskou tajnou službou MI5 nábor nových rusky mluvících agentů. MI5, která zodpovídá za ochranu Britského království proti teroristickým útokům a jiným hrozbám, umístila na svých internetových stránkách výzvu, že přijme „rusky mluvící odborníky“.

Bývalý šéf MIP Jonathan Evans podle Daily Mail tvrdí, že v současné době je ve Velké Británii aktivních více než padesát ruských agentů. Počet agentů se podle Evanše ani po skončení studené války nijak nezměnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…