Britský expert na lidská práva zcela otevřeně: Integrace muslimů je neproveditelná

31.01.2016 6:31

Zdá se, že prezident Miloš Zeman ve svém názoru na nemožnost integrace muslimů do západní společnosti není sám. Obdobný názor nyní dle informací deníku The Daily Mail vyslovil také bývalý šéf britské Komise pro rovnoprávnost a lidská práva Trevor Phillips.

Britský expert na lidská práva zcela otevřeně: Integrace muslimů je neproveditelná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitba k Alláhovi

Muslimská komunita dle Phillipse není jako ostatní národnostní komunity a Velká Británie by měla přijmout fakt, že muslimové se nikdy do britské společnosti neintegrují. „Bylo by poněkud neuctivé předpokládat, že se muslimská komunita někdy změní. Kontinuálně předstírat, že jedna skupina obyvatelstva bude jako ostatní ve výsledku představuje nejhlubší formu neúcty. Chovají se jinak, což se nám v některých aspektech nemusí líbit. Důvodem může být, že ještě dostatečně nepochopili náš pohled na svět. Oni jej vidí pravděpodobně jinak,“ prohlásil na setkání pořádaném think-tankem Policy Exchange.

„Příslušníci některých minorit žijících ve Velké Británi nebudou měnit své názory jen proto, že jim neustále opakujeme, aby se chovali jako my,“ dodal Phillips, s jehož postojem souhlasí také Muslimská rada Velké Británie, podle které je islám naprosto kompatibilní se životem v zemi. „Myšlenka na změnu chování muslimů je ze své podstaty diskriminační. Předpokládá totiž, že muslimové nejsou dostatečně civilizovaní, aby se stali součástí britské společnosti,“ cituje britský deník mluvčího organizace.

Celý text v angličtině najdete ZDE

The Daily Mail v této souvislosti připomíná slova premiéra Davida Camerona, který označuje selhání integrace muslimů do britské společnosti za hlavní důvod šíření extremismu. „Podle úřadů bojuje v Sýrii a Iráku po boku Islámského státu až sedm set britských muslimů. Protiteroristický policejní útvar odhaduje, že přibližně polovina z nich se již vrátila zpět a může představovat vážnou hrozbu pro vnitřní bezpečnost země. Premiér také minulý týden vyzval muslimské ženy, aby se více učily anglický jazyk a mohli tak výrazněji promluvit do současného dění,“ uvádí list.

Dvaašedesátiletý Phillips je známý svými otevřenými názory na multikulturalismus a politickou korektnost, která dle jeho názoru brání svobodné diskusi. V minulosti prohlašoval, že až příliš mnoho lidí se obává nahlas vyslovit své myšlenky z obav, aby nebyli označeni za rasisty. „Lidé by měli být připraveni na to, že v rámci zachování svobody slova prostě občas dochází k oboustrannému urážení a poněkud útočnější výměně názorů,“ cituje The Daily Mail Phillipsovy názory a dodává, že ve Velké Británii podle údajů z roku 2011 žije asi 2,7 milionů muslimů, což představuje nárůst v porovnání s rokem 2001 o více než milion.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…