Britský oblíbenec Jana Čulíka dělá bugr: Na okamurovského tajemníka Staníka by měl být vydán mezinárodní zatykač

18.11.2017 17:16

Andrew Stroehlein, evropský ředitel pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch, do světa rozšířil zprávu o tom, jak tajemník SPD Jaroslav Staník posílal Židy, Romy či homosexuály do plynu. Z Velké Británie přišla výzva na vydání mezinárodního zatykače na Staníka.

Britský oblíbenec Jana Čulíka dělá bugr: Na okamurovského tajemníka Staníka by měl být vydán mezinárodní zatykač
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Tajemník hnutí Svoboda a přímá demokracie Jaroslav Staník na sebe před pár dny upozornil velmi ostrým výrokem, který měl pronést na půdě Poslanecké sněmovny. Končící ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) prozradila, že Staník posílal Židy, Romy a homosexuály do plynu. Staník to popíral a tvrdil, že si na nic takového nepamatuje. Předseda SPD Okamura tajemníka hnutí hájil s tím, že ministryně Marksová bývala ve sněmovně čas od času opilá, takže není jisté, co vlastně slyšela.

Andrew Stroehlein, evropský ředitel pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch, kterého rád cituje šéfredaktor Britských listů Jan Čulík, však o slovech Marksové nepochybuje. O tom, jak se údajně Staník choval, Stroehlein informoval v cizině. Netrvalo dlouho a dočkal se reakce.

Britský aktivista a novinář Paul Mason se na sociální síti twitter rozčílil, od čeho existují mezinárodní zatykače, než od toho, aby lidé jako Staník byli zajištěni a souzeni.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…