Brňákům prý přišly do schránek hanopisy na Horáčka. Něco nepěkného se šíří i o Drahošovi

23.07.2017 13:50

Prezidentské volby se blíží, a tak se objevují první hanopisy. Konkrétně se zaměřují na prezidentské kandidáty Michala Horáčka a Jiřího Drahoše. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Brňákům prý přišly do schránek hanopisy na Horáčka. Něco nepěkného se šíří i o Drahošovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Jeden z hanopisů se objevil například v brněnských poštovních schránkách. Žena se jménem „Marcela“ v něm píše o prezidentském kandidátovi Michalovi Horáčkovi, s nímž se podle svých slov zná z dob, kdy chodíval sázet na dostihy. Zpochybňuje pak prý mimo jiné i lustrační osvědčení z roku 2014, hovoří o schvalování islamizace Evropy nebo o zamlčené hospitalizaci v blázinci. 

Horáček o takovýchto hanopisech ví, podle něj se nejvíc šíří po sociálních sítích a řetězových mailech. Co se týče hanopisů v poštovních schránkách, tak tam neví, zda šlo o masovější akci, nebo nikoliv.

Proti kandidátovi Jiřímu Drahošovi pak kolují pomluvy, že spolupracoval se Státní bezpečností. „Začínají se šířit lži, proto prohlašuji, že jsem nikdy nebyl spolupracovníkem StB. To dokládám lustračním osvědčením,“ bránil se Drahoš na Twitteru. S pomocí IT specialistů chce dohledat zdrojové IP adresy, z nichž se hanopisy šířily. Následně přemýšlí, zda dokonce celou věc nepředat i policii. 

  • Původní text ZDE

Před takovýmito hanopisy pak varuje specialistka na politický marketing z Univerzity Karlovy Denisa Hejlová. „Zatímco dříve by vyslovené nesmysly nemohly uspět, dnes mají lidé tendenci věřit konspiračním teoriím,“ uvedla. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…