Brňané jsou rozpálení do běla. Známý autobazar zaplnil náměstí vozy k prodeji. V rámci kšeftu s městem

20.07.2017 15:38

Moravské náměstí v Brně se nyní z parku změnilo v prezentaci bazarových vozů. Úředníci ji podle všeho povolili za to, že město dostalo peníze na stavbu makety Německého domu. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Brňané jsou rozpálení do běla. Známý autobazar zaplnil náměstí vozy k prodeji. V rámci kšeftu s městem
Foto: David Daniel
Popisek: Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

Na Moravském náměstí v Brně v současné době vystavuje společnost Mototechna, jež patří do sítě AAA Auto. Lidé se tak musí proplétat místo v zeleni mezi ojetými automobily. Společnost je tu nabízí k prodeji. A to zčásti i ve středu konstrukce repliky Německého domu. Ten byl součástí festivalu Meeting Brno. 

Akce se přitom nazývá vzletně – Letní výstava aut, příští týden se přesune na náměstí Svobody a následně se opět vrátí na Moravské náměstí. Akce vznikla na základě směnného obchodu mezi firmou a Brnem, kdy Mototechna v minulosti finančně přispěla na stavbu ocelové konstrukce Německého domu. Nyní si tak mohla v prostorách náměstí udělat reklamu a postavit mobilní autobazar. 

„Park přece není parkoviště,“ zlobí se však žena, která si na přilehlé lavičce čte. Rozzlobení lidé však nesouhlasí. Například spoluautor makety Německého domu vyzdvihuje, že je rád, že se prostor Moravského náměstí využívá různě. „Co se týče výstavy aut, tak jsme měli podmínku, aby vozy firma postavila pouze na zpevněné plochy, a nikoli na trávník. To dodrželi,“ dodal Chybík pro MF Dnes. 

Starosta Brna-střed Martin Landa (Žít Brno) se brání, že žádný problém neočekával. Výstava byla prezentována jako běžné představení vozů spolu s letním programem. Zahájení výstavy se pak zúčastnil i náměstek brněnského primátora Matěj Hollan. Celá akce je však klasickým prodejem. U Hollana je tak s podivem, že se akce účastnil, prosazuje totiž, aby auta zmizela z centra města. 

„Vozy prakticky vytlačuje z centra, a na druhou stranu v místech, která mají sloužit lidem, udělají výstavu takových aut,“ nechápe jednání města Jan Mandát ze spolku Brno autem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…