Brněnský radní byl prý z ANO vyloučen kvůli odlišnému názoru. Je to jako v 50. letech, říká

06.11.2015 21:36

Brněnský radní za hnutí ANO Tomáš Kratochvíl, jenž byl ovšem z hnutí vyloučen, protože odmítal opustit svoji politickou pozici, se jasně vyjádřil ke svému vyhazovu. Zakladatel hnutí ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš z rozkolu ve vlastním hnutí viní především koaliční partnery v Brně – křesťanské demokraty. Kratochvíl to ale vidí zcela jinak. Někomu se prý nehodilo to, co připravoval.

Brněnský radní byl prý z ANO vyloučen kvůli odlišnému názoru. Je to jako v 50. letech, říká
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Ve vyjádření pro server Novinky.cz Tomáš Kratochvíl poznamenal, že se v ANO uplatňují praktiky jako z padesátých let minulého století za komunistů. „Je to pro mě hluboké zklamání a největší šok pro mě je, že brněnské ANO je naprosto nedemokratickým útvarem. Pan primátor navrhl mé odvolání za to, že mám na některé věci jiný názor. To považuji za praktiky padesátých let,“ řekl Kratochvíl.

Ze svého pádu ovšem neviní koaliční partnery, ale spíše primátora moravské metropole Petra Vokřála, který prý kvůli tomu jednal i s komunisty. V čem vedli tito dva politici z téže strany spor? Podle Kratochvíla se týkal holdingu, který se měl zrodit z městských firem, aby je bylo možné efektivněji spravovat. Přípravu tohoto holdingu dostal na starost právě Kratochvíl, ale podle Vokřála jednal příliš pomalu. Muž vyloučený z hnutí to ale vidí jinak, zrod holdingu se prý někomu nehodil do krámu, takže muselo být vše zdrženo. 

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…