Brněnský server si dělá takovouto srandu z Bohuslava Sobotky

07.01.2014 9:36

Brněnský internetový server Moderní Brno si v úterý udělal legraci v reakci na nápad pravděpodobného příštího premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ten jako záložní plán pro případ, že by prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat některého z navržených ministrů, vymyslel, že v takové situaci daného ministra zastoupí a resort dočasně povede sám.

Brněnský server si dělá takovouto srandu z Bohuslava Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídá na dotazy novinářů

Anketa

Koalice zamýšlí vyměřit stoprocentní daň na majetek některých obviněných, který nelze prokázat. Je to správné?

97%
3%
hlasovalo: 9033 lidí

"Potenciální premiér Sobotka vymyslel, že pokud by se objevily komplikace se jmenováním ministrů, klidně některé své kolegy na ministerských postech sám zastoupí," komentuje server Moderní Brno záložní plán šéfa sociální demokracie.

"Mohla by tak nastat zajímavá situace, kdy premiér Sobotka vede zasedání vlády tvořené Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou. A Sobotkou. A konečně bude klid!" píše s nadsázkou web.

Sobotka by se ujal jednoho nebo dvou resortů. Nevylučuje ani případnou ústavní žalobu

Bohuslav Sobotka v nedělních Otázkách Václava Moravce v České televizi uvedl, že pokud by prezident Miloš Zeman odmítl některého z jím navržených kandidátů na ministra, resort by dočasně vedl sám z pozice premiéra. Podle Sobotky by nebyl problém, aby místo řádného ministra vedl jeden nebo dva resorty.

V případě odmítnutí některého kandidáta by Sobotka navrhoval jiného nominanta jen v případě, pokud by k tomu Zemana vedly závažné zákonné nebo ústavní důvody. Už dříve přitom šéf ČSSD zmínil možnost kompetenční žaloby k Ústavnímu soudu.

Rošády na ministerských postech

Politologa Zdeňka Zbořila napadá ještě další scénář. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz nevylučuje, že Sobotka sáhne k nějakým rošádám na ministerských postech.

"Panu Sobotkovi jeden nebo dva nepodepsaní ministři nyní nemusí vadit, protože mu jde o to, aby byl premiérem. A pak si může najmenovat vládu, v podstatě, jakou chce. A až vláda dostane důvěru, tak jako premiér může ministry libovolně vyměňovat. Sice k tomu potřebuje podpis prezidenta, ale to už bude v pozici premiéra. Pak může i dnes schválený ministr odstoupit z jakýchkoli důvodů, třeba osobních, a premiér si navrhne jeho nástupce," uvedl politolog.

Co přesně web Moderní Brno píše:

Potenciální premiér Sobotka vymyslel, že pokud by se objevily komplikace se jmenováním ministrů, klidně některé své kolegy na ministerských postech sám zastoupí. Mohla by tak nastat zajímavá situace, kdy premiér Sobotka vede zasedání vlády tvořené Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou. A Sobotkou. A konečně bude klid!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…