Brutální Ficova tiskovka: Pravda je dnes nepřítelem Západu. Američtí poskokové. A drsná slova o Ukrajině

10.02.2023 8:40 | Ze sítí

Cenzura nabírá mimořádných rozměrů, pravda se stává nepřítelem západního světa. To bylo hlavní motto tiskové konference, kterou uspořádal bývalý slovenský premiér Fico a jeho strana SMER. Jeho vystoupení se neslo v kritickém duchu a nevyhnul se ani mazání nepohodlných názorů a vyzbrojování Ukrajiny. Za viníka ukrajinské války označil ukrajinské fašisty.

Brutální Ficova tiskovka: Pravda je dnes nepřítelem Západu. Američtí poskokové. A drsná slova o Ukrajině
Foto: Screen Youtube
Popisek: Tisková konference Roberta Fica

V úvodu tiskové konference si Robert Fico při pohledu do téměř prázdného sálu postěžoval na nezájem slovenských médií o dané téma s tím, že pokud by šlo o únos vietnamského občana, byl by sál plný novinářů k prasknutí.

Pak už v rámci své tiskové konference přešel k hlavnímu tématu a reagoval na podle něj vážnou situaci, která vzniká v oblasti cenzury na Slovensku.

Poukázal na to, že mu bylo vytknuto, že šíří dezinformace, čehož si není vědom.

Následně se snažil odpovědět na otázku: Proč lidé věří alternativním médiím?

„Když člověk sleduje oficiální média, pravdu se nedozví, musí tedy sledovat média alternativní,“ uvedl Fico a pokračoval s tím, že pokud začnete na Slovensku mluvit pravdu, vypnou vás.

Potom poukázal na svoji nízkou účast na TV debatách. Důvodem jeho nízké účasti je podle něj jeho názor. Politici, kteří jsou na straně vlády, podle něj dostávají daleko větší prostor.

Bývalý předseda slovenské vlády se pozastavil i nad tím, že jakmile místopředseda SMER Robert Kaliňák zveřejnil informace o rozhovoru s představitelem farmaceutické firmy Pfizer v souvislosti s covidem, ze kterých podle něj plynulo, že celá pandemie byla předem připravená, byl tento člověk vymazán ze sociálních sítí.

SMER podle Fica v tuto chvíli nebojuje jen za politické cíle, ale v současné situaci i za svobodu, právní stát, demokracii a dodržování lidských práv na Slovensku.

„My nebudeme američtí poskokové, nebudeme šířit západní propagandu,“ řekl s tím, že má dostatek sebevědomí na to, aby šířil svoje vlastní názory.

„Stav na Slovensku je takový, že kdokoli mluví jinak, než je žádoucí, je odříznutý od médií,“ zmínil Fico a svoje tvrzení podpořil i krátkým příběhem.

V roce 2003 se SMER vymezil vůči vyslání slovenských vojáků do Iráku a jasně řekl, že to nepodpoří. Kvůli tomu dorazili vyjednávači americké strany a řeč se prý posunula i na vnitřní problémy Slovenska.

„Vám nevadí, že vláda Mikoláše Dzurindy rozkrádá stát,“ zeptali se prý zástupci SMER amerického diplomata na těchto jednáních.

„Nás to netrápí, kdo tady krade, my chceme vaše vojáky do Iráku,“ zněla odpověď.

„To se opakovalo před pár dny, kdy bylo řečeno, že současná slovenská vláda má nejlepší obraz v rámci mezinárodních vztahů, protože dodali Ukrajině protivzdušnou obranu,“ řekl Fico s tím, že na Slovensku ale bylo prezentováno, že tam dodali nepotřebný šrot.

Na nic jiného podle Fica Západ nekouká. Jen na dodávky zbraní na Ukrajinu.

„Tahle vláda může vraždit, zabíjet, porušovat lidská práva. Může dělat, cokoli se jí zachce. A má k tomu požehnání Západu,“ myslí si bývalý premiér.

Řeč přišla i na samotné příčiny vzniku ukrajinského konfliktu.

„Válka na Ukrajině nezačala před rokem, ta začala roku 2014, když ukrajinští fašisti zabíjeli lidi na Donbasu, začala, když byly porušeny Minské dohody,“ je si Fico jistý a dodal, že když si někdo myslí, že vytlačí Rusy z Krymu, tak je idiot.

Za nepravděpodobné označil i členství Ukrajiny v NATO nebo EU. Lídři NATO a EU v současné době podle Fica Ukrajině lžou a dávají jí falešné naděje.

Dodejme, že i v České republice se v poslední době množí hlasy, které upozorňují na nebezpečí cenzury a omezování svobody projevu.

Ty přidaly na intenzitě, zvláště když byl v závěru minulého roku zveřejněn, či nedopatřením unikl, Akční plán pro čelení dezinformacím, který si vláda nechala vypracovat a který by ráda schválila.

„Poté, co se zmíněný vládní návrh dostal závěrem roku do médií, vyvolal takovou bouři negace, že mluvčí kabinetu Smolka za jediný den probíhajících šarvátek o tom, jestli vláda hodlá tímto svým krokem zavést cenzuru, nebo ne, raději oznámil, že jde o pracovní verzi a že všechny ještě čeká nad plánem boje proti dezinformacím spousta práce a diskusí,“ uvedl k tomu server Reflex.cz a následně se tomu podivil.

„Že by tedy do médií unikla dezinformace o boji vlády s dezinformacemi?“

Pravděpodobnější je podle Reflexu spíše to, že šlo o řízený únik, kterým si hlavní autoři dokumentu (zmocněnec vlády pro boj s dezinformacemi Michal Klíma a ministr vnitra Vít Rakušan) ověřovali reakci především samotných médií.

„A následně raději rychle couvli,“ dodává Reflex.

I na tomto poli čekají tedy Českou republiku zajímavé diskuze a dohady, možná v mnohém podobné těm, kterými se nyní prezentuje bývalý premiér Slovenské republiky Fico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rudé právo a CT24, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseViktor12 , 10.02.2023 9:39:27
dvojčata jsou. Ani soudruh Milouš Jakeš by to lépe nevymyslel. Mládežníci padesátých let jsou opět v Česku a otravují slušné občany. Pak , že se dějiny nemohou opakovat. V Českém Kocourkově mohou. Nomenklatůrní komundíra , rudý lampasák , převlékač kabátů a agent Pavel / Pávek, předseda ZO KSČ , bude od března na Hradě. Husák, Jakeš a Bilak v pekle radostně tleskají. Jistě si v kotli zpívají “ A kdybychom padli všichni, vstanou noví bojovníci …. “ . Jan Palach, Zajíc a řada dalších se musí obracet v hrobě . Slušní občané mohou jen zvracet a opět jezdit na své chalupy do “ domácí “ emigrace. Jako za Husáka.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…