Budeme Pekárka řešit, slíbil Stanjura. Můžou ho ale jen vyloučit z klubu

07.11.2012 23:05

Podle Zbyňka Stanjury bude poslanecký klub ODS řešit situaci s novopečeným poslancem Romanem Pekárkem, který je zároveň nepravomocně odsouzen. Mohou ho ale jen vyloučit z klubu či vyzvat, aby poslanecké křeslo opustil sám.

Budeme Pekárka řešit, slíbil Stanjura. Můžou ho ale jen vyloučit z klubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

„To, že nastoupí na post poslance náhradník a že je to zrovna pan Pekárek, jsme se dozvěděli včera večer,“ vysvětloval v Událostech, komentářích Zbyněk Stanjura. Ujistil však, že situaci s ním budou řešit uvnitř poslaneckého klubu, jehož je předsedou.

„Klub ODS bude případ nepravomocně odsouzeného Pekárka řešit. Mohl by být vyzván ke složení mandátu nebo vyloučen z klubu,“ nastínil možnosti. Zabývat se tím prý budou ve čtvrtek nebo pátek. „Budeme chtít najít takové řešení, aby ODS nepoškozoval,“ dodal.

„Že ten člověk zůstal na kandidátce, může být pro pana Stanjuru překvapením, ale i pro nás je to překvapení,“ kritizoval však poslanec za ČSSD Stanislav Křeček. „To se v historii nestalo,“ dodal k tomu, že Pekárek složil poslanecký slib a stal se poslancem, přestože je stíhán kvůli korupci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…