Bursík zpět ve vedení Zelených. Rebel Stropnický: Strana je nemocná

14.03.2012 23:08

Bývalý předseda Strany zelených Martin Bursík byl opět zvolen do širšího vedení partaje, konkrétně pak do regionální rady. Tato informace nenechala v klidu člena předsednictva Matěje Stropnického, který nad událostí vyjádřil na facebooku své rozčarování.

Bursík zpět ve vedení Zelených. Rebel Stropnický: Strana je nemocná
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Matěj Stropnický

Zatupitel za Prahu 3 Matěj Stropnický vnímá Bursíkovo zvolení do širšího vedení strany vysloveně negativně, což doslova čiší z jeho vyjádření, které pověsil na svůj facebookový profil.

Pod Stropnického vyjádřením se okamžitě ztrhla velmi emotivní debata o prospěšnosti Martina Bursíka pro stranu. Většina příspěvků však s jeho zvolením neměla problém. „  Mrzí mě, že Matěj dělá problém z něčeho, co problém není. Jsem ráda, že v RR SZ je Martin Bursík a Eva Tylová. Proč pořád rozdělovat? I to, že jedna část SZ je levicová a druhá pravicová, je klišé, které není pravdivé, ale bohužel je hojně živené,“ psala uživatelka  

Anketa

Měl by být Bursík členem užšího vedení strany?

hlasovalo: 332 lidí

Jako posilu vnímá Bursíkův návrat člen předsednictva a zastupitel Prahy 7 Ondřej Mirovský  „Vítám návrat Martina Bursíka  a nemám s tím problém, Je to v prvé řadě odborník a takové Zelení potřebují. Chápu ale, že pro některé je to citlivá věc. My se o tom ještě budeme bavit na předsednictvu strany, které se koná příští týden,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Mirovský. Podle něj Bursíkův comeback do širšího vedení strany neznamená v žádném případě návrat starých časů. „Jako člen republikové rady je Bursík nyní jedním z 45 ostatních republikových radních, nemá nijaké mimořádné kompetence. Rada řeší převážně agendu,“ vysvětluje Mirovský.

Černobílé vidění Bursíka?

Průchod smíšeným pocitům v návaznosti na Bursíkovo zvolení dal předseda krajské organizace SZ Olomouckého kraje Jiří Roubík. „Martin Bursík je bezpochyby zkušený, zdatný a charismatický politik. Nicméně od jeho angažmá v orgánu, který coby někdejší předseda strany nejprve obcházel, následně zcela rozbil, a nakonec se ani jako člen neúčastnil jeho jednání, rozhodně nic pozitivního pro stranu neočekávám,“ přiznal se redakci Roubík. Jeho zvolení je ale podle Roubíka dobré pro demokracii ve straně. „Bursík má stále své silně pravicově orientované stoupence a z hlediska demokratických principů, které se Strana zelených snaží hájit ven i dovnitř, je správné, že má tato skupina v širším vedení svého zástupce.“ uzavřel Roubík.

ParlamentníListy.cz se pokoušely kontaktovat jak Martina Bursíka, tak předsedu strany Ondřeje Lišku, ani jeden z politiků ale na dotazy nereagoval.

Bursík už je po vážném onemocnění zdráv

Bývalý ministr životního prostředí Martin Bursík se loni v létě nakazil klíšťovou encefaltidou a jeho zdravotní stav si vyžádal dokonce hospitalizaci na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v jedné z pražských nemocnic. Bursík při projevech nemoci dokonce upadl do bezvědomí a měl otok mozku. Nyní je však již v pořádku a ve straně se zabývá otázkou energetické bezpečnosti.

.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…