Bydlet je právo! Chci levnější nemovitosti, hlásá pirátka, favoritka na místo ve Sněmovně

07.05.2021 17:11

Dvojka středočeské kandidátky Pirátů a STAN Klára Kocmanová se na twitterovém účtu vyjádřila k právu na bydlení. Podle jejích slov je bydlet základní lidské právo. Následně se v diskusi strhla mela, v níž padly i pojmy jako „právo druhořadé kategorie“.

Bydlet je právo! Chci levnější nemovitosti, hlásá pirátka, favoritka na místo ve Sněmovně
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

"Říkám to pořád, bydlet je základní lidské právo. Všichni potřebujeme mít domov," sdílela nejvýše postavená pirátka kandidátky ve středních Čechách v nadcházejících volbách Klára Kocmanová text serveru a2larm.cz. Ten uvádí mimo jiné to, že zabezpečení bydlení se ukazuje jako hlavní zápletka v příběhu dobrého života.

Říkám to pořád, bydlet je základní lidské právo. Všichni potřebujeme mít domov.

Díky @A2larm.

"Zabezpečení bydlení se tak ukazuje jako hlavní zápletka v příběhu dobrého života. Jiné možné zdroje jistoty takový vliv na představy o dobrém životě podle výzkumníků neměly." https://t.co/AVMe7IxHo8

— Klára Kocmanová (@KlaraKocmanova) May 5, 2021

"Pokud na bydlení někdo nemá, tak je to díky socialismu. Soustřeďte se prosím na to, jak zařídit, aby lidi na bydlení měli více peněz. A jako budoucí volič Pirátů, snažně vás prosím, najděte si někdy čas a alespoň si prolistujte tuto knihu," napsal Kocmanové v reakci jeden uživatel a doporučil knihu od F. A. Hayeka "Ekonomie v jedné lekci".

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí
"Nevím, jak přesně je myšleno 'víc peněz na bydlení'? Větší příjmy, nebo nějaký příspěvek přímo na bydlení? Já bych byla nejraději, kdyby klesly ceny nemovitostí," odvětila Kocmanová a poděkovala za odkaz.

"Já se obávám, že s vámi nesouhlasím. Právo bydlet neexistuje. Každý člověk se musí postarat sám o svou kvalitu života. Nicméně stát by měl toto občanovi co nejvíce ulehčit, nikoliv mu házet klacky pod nohy, viz dodnes nedořešený stavební zákon," polemizoval s Kocmanovou jeden z uživatelů, jenž zároveň podotkl, že je volič Pirátů. 

"Existuje jako tzv. právo sociologické, tedy 'právo druhé kategorie'," odvětila se smutným smajlíkem Kocmanová.

"Však Česká republika je plná dostupného bydlení. Jeseníky, Bruntálsko, Mostecko, Ústecko... Jen tam holt nepatří Karlín," napsal další uživatel Kocmanové. "Tak až se bude dát v těchhle oblastech kvalitně žít, lidé tam určitě půjdou a uleví se i hlavnímu městu," reagoval další, a dočkal se odpovědi, že kvalitně žít se tam samozřejmě dá. "Škoda že data o kvalitě škol, dostupnosti zdravotní péče, čistotě ovzduší, pracovních nabídkách, kulturním vyžití atd. tomu neodpovídají," odvětil další uživatel. I tak se autor původního tweetu nevzdal: "Jak to? Školy tam jsou, ovzduší není katastrofální a nějaká práce tam, a dokonce i kulturák v okolí. Kdo chce nělco lepšího, ať si to zaplatí. Jako všichni."

"Kláro, nedej se! Právo bydlet opravdu lidským právem je! A díky za sdílení skvělého článku, snad tě brzy uvidíme ve Sněmovně," podotkl další uživatel.

 

"Tvl, to jako fakt? A pořád mi někdo bude tvrdit, že to nejsou komunisti? To jako když si dám jiný název, tak jím nebudu? I když mi nejde o nic jiného než krást peníze, abych je mohl přerozdělovat v rámci svého 'vyššího dobra'," podotkl další uživatel. "Nebreč," odvětil mu další, jehož anonymní profil je ozdoben portrétem Bedřicha Engelse, rudou vlajkou a srpem s kladivem.

A nechyběl i jeden vtipálek, který by rád viděl jako základní lidské právo Lamborghini.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…