Byl jsem komunista, vím, co to je, přiznal Škromach. Nikdy bych s nimi nevládl

03.06.2012 17:35

Zdeněk Škromach nechce vládnout s komunisty. Navzdory tomu, že se k tomu šéf jeho strany Bohuslav Sobotka i stranický kandidát na Hrad Jiří Dienstbier čím dál častěji přiklánějí.

Byl jsem komunista, vím, co to je, přiznal Škromach. Nikdy bych s nimi nevládl
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

"Já jsem byl v komunistické straně, takže vím, proč jsem proti," řekl Škromach v rozhovoru pro časopis Týden, proč nefandí vláda ČSSD a KSČM. "Oni se nezměnili." Zatímco Škromach se prý změnil.

Že se přiklání k vládě s komunisty i disidentův syn Dienstbier, si Škromach vysvětluje jednoduše: "Tak on přece potřebuje hlasy komunistů pro prezidentskou volbu, ne?" Měl by si ale dávat pozor, protože jestliže ke komunistům přilne příliš, bude to jeho konec. "To by pro něj bylo smrtelné," poznamenal Škromach. "A ani si neumím představit, že by komunisté nepostavili vlastního kandidáta. Já mám na mysli podporu od komunistů pro Jiřího Dienstbiera ve druhém kole, kdy proti sobě budou stát už jen dva kandidáti."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …