Byl to „fízl“. A další věci, které o sobotním dění napsal oblíbený kanál Bohuslava Sobotky

09.02.2016 6:54

Deník Referendum shrnul, co se ví o sobotních demonstracích, útocích a práci policie. Stojí za připomenutí, že je server oblíbeným informačním kanálem předsedy vlády. Naznačily to soukromé e-maily premiéra Sobotky a jeho spolupracovníků, které zveřejnili v rozporu se zákonem hackeři.

Byl to „fízl“. A další věci, které o sobotním dění napsal oblíbený kanál Bohuslava Sobotky
Foto: Radim Panenka
Popisek: Demonstrace Bloku proti islámu a hnutí Úsvit na Hradčanském náměstí

„Organizátor nejpočetnější demonstrace Blok proti islámu se od násilností distancoval, některé incidenty považuje za lživé či vykonstruované s cílem narušit dle jeho slov obraz poklidné demonstrace na Hradčanském náměstí. Policie ale podle očitého svědectví redaktorů DR zadržovala účastníky demonstrace již na akci u Hradu. Dva účastníky zadržela kvůli držení zbraní,“ píše server.

Český rozhlas si stěžuje, že jeho přenosový vůz byl napaden, a policie novinářům nepomohla. Strážci zákona tuto informaci razantně popírají, ale ministr vnitra Milan Chovanec přislíbil, že nahlášené incidenty ze soboty nechá prověřit. Vedle útoku na vůz rozhlasu se mluví také o útoku na komunitní centrum Klinika a o tom, jakou roli sehráli v demonstracích policisté oblečení v civilu. Již bylo potvrzeno, že policistou je dnes už téměř slavný pán v „hnědé bundě“.

Server Antifa přinesl informace o tom, že mezi útočníky, které muž v hnědé bundě na rohu ulice Thunovy a Zámecké koordinoval nebo zklidňoval, byli i fotbaloví chuligáni. Policie následně došla ke stejnému závěru. „Tvrzení, že celý útok byl pouhou policejní provokací, se tak zdá být spíše konspirací, kterou razí především příznivci Bloku proti islámu. Podle nich policie celou akci sestrojila, čímž očernila jejich demonstraci,“ píše server.

Pokud jde o útok na vůz ČRo, policie ve spolupráci s ministerstvem vnitra incident prověří. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) přislíbil, že do dvou týdnů oznámí výsledky. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) ale dává najevo, že dvoutýdenní vyšetřování nepovažuje za nutné, neboť je přesvědčen, že policie selhala, když nezadržela maskované muže ozbrojené tyčemi. Ti se pokusili dostat i k Úřadu vlády, ale policie je tam nepustila.

„Zhruba dvaceti zakukleným mužům podle svědectví reportérky DR policie zabránila ve snahách přiblížit se nejprve ke Klárovu a později k Úřadu vlády. Muži následně utekli přes most a běželi dále na náměstí Jana Palacha. Pokračovali do Židovského města ve chvíli, kdy začaly přijíždět policejní antony. Z nich vystoupili těžkooděnci a na nenápadný pokyn mužů v civilu, kteří stáli opodál, začali zamaskované muže honit. Několik jich před šestou hodinou odpoledne v uličkách Židovského města dohonili a zadrželi. Zda se jednalo o pozdní zákrok proti útočníkům z rohu Thunovy a Zámecké, není jisté,“ shrnuje server.

Není také vyloučeno, že právě zmíněná skupina zakuklenců napadla komunitní centrum Klinika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…