Bylo to nechutné! Policejní prezident se vyjádřil k závěrům poslanecké komise

02.02.2017 14:25

Sněmovní vyšetřovací komise ke sporné reorganizaci policie očistila jméno policejního prezidenta a pověst policie, které neprospěla související mediální štvanice. Reforma nevedla k masovým odchodům, ani nezastavila vyšetřování citlivých kauz, uvedl dnes v prohlášení policejní prezident Tomáš Tuhý. ČTK prohlášení poskytla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Bylo to nechutné! Policejní prezident se vyjádřil k závěrům poslanecké komise
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Šéf policie uvedl, že si komise zachovala profesionální odstup a objektivní pohled. „Závěry komise v zásadě potvrzují to, co říkáme od samého počátku. Organizační změna byla rozhodnutím vedení policie a nebyla motivovaná ani politickými, ani osobnostními pohnutkami,“ uvedl Tuhý.

Podle něj udělala politickou kauzu z reformy kombinace nezdravých osobních ambicí skupiny konkrétních osob a snaha části politiků a s nimi spojených médií skandalizovat vedení policejního sboru. „V mém případě byli do této cílené skandalizace zataženi i moji nejbližší, což povazuji za nechutné a morálně pokleslé,“ uvedl Tuhý.

Narážel tím na to, že byl v souvislosti s vyšetřováním kauzy zmanipulovaných IT zakázek nařčen bývalým detektivem Jiřím Komárkem z „brutálního“ úniku informací. Z vyšetřování komise však vyplynulo, že zprávy o úniku informací nebyly pravdivé a že nikdo z okolí Tuhého neposílal varovnou SMS o chystaném zásahu policie.

Policejní prezident v prohlášení dodal, že policejní reforma nevedla k masovým odchodům policistů, ani k zastavení vyšetřování velkých a politicky citlivých případů. „Národní centrála proti organizovanému zločinu funguje a plní svoje funkce. Organizační změna byla úspěšná, i přes neuvěřitelný odpor několika jedinců uvnitř i vně policejního sboru,“ zdůraznil Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…