Bystroň: Utajovaná rozhodnutí Bruselu. Proto činím tento krok

03.08.2023 10:50 | Monitoring

Německý poslanec Petr Bystroň se rozpovídal o politické situaci v Německu. Němečtí sociální demokraté a CDU/CSU podle něj propadají panice z toho, jak posiluje Alternativa pro Německo (AfD). Sám Bystroň se rozhodl kandidovat do Evropského parlamentu, neboť je přesvědčen, že „jed“ dnes přichází především z Bruselu.

Bystroň: Utajovaná rozhodnutí Bruselu. Proto činím tento krok
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Bystroň na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Petr Bystroň oznámil, že bude kandidovat do Evropského parlamentu, v čemž ho podpořila i jeho vlastní strana, neboť se domnívá, že zásadní politické věci se dnes odehrávají v Bruselu.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6152 lidí

„Brusel je tady v Německu neuvěřitelně podceňován už jen proto, že se na něj média nezaměřují tolik jako na Bundestag (Spolkový sněm). Bundestag je samozřejmě lepší scéna, miliony lidí mohou živě sledovat debaty v parlamentu. Ale důležitá rozhodnutí se nyní dělají v Bruselu. Řekl jsem to v projevu: jed pochází z Bruselu. Dělají se tam velmi důležitá rozhodnutí, do značné míry nepovšimnutá veřejností, která se dotýkají nás všech a nad kterými pak národní parlamenty jen mávnou rukou,“ prohlásil Bystroň.

Průzkumy v Německu přitom naznačují, že kandidáti AfD mají šanci uspět, protože vycházejí buď jako nejsilnější strana nebo druhá nejsilnější strana. Podle Bystroně nelze vyloučit ani to, že AfD bude součástí nejsilnější politické frakce v Evropském parlamentu a pokud k tomu skutečně dojde, tak se podle Bystroně mohou dít velké věci.

Jsme jediná strana, která byla poslední tři roky s lidmi v ulicích. Lidé demonstrovali proti opatřením ohledně covidu, proti válkám a sankcím, a byli jsme jediní mezi lidmi na ulicích. A dosáhli jsme velkého úspěchu. Zastavili jsme očkování proti koroně a lidé nyní chápou, že jsme jediná strana pro lidi, a to je důvod našich výsledků,“ pochvaluje si Bystroň.

Na jeden průzkum upozornil i Frankfurter Allgemeine Zeitung s titulkem, že AfD se na německé celostátní úrovni pohybuje na 22 procentech voličské podpory.

Institut pro výzkum veřejného mínění Insa v rámci průzkumu mezi 17. a 21. červencem 2023 vyzpovídal 1266 lidí. Průzkum ukázal, že CDU/CSU má podporu 26 % a AfD má podpru 22 % dotázaných.

V reakci na tato čísla se ozvala německá ministryně zahraničí Annalena Baerbock; vyzvala k jednotě ve vládní koalici sociálních demokratů, zelených a liberálů z FDP. „V dobách nejistoty, jako je ruská útočná válka, to mají populistické strany jednodušší a jednodušší. Nesmíme jim to ulehčovat měsíci veřejných debat v rámci koalice,“ pravila zelená politička.

Pokud se do Evropského parlamentu dostane, hodlá prý Bystroň bojovat proti sankcím namířeným proti Rusku, protože se domnívá, že tyto sankce ve skutečnosti poškozují německý průmysl.

„Největší problém jsou sankce, hloupé sankce proti Rusku, protože zasáhly náš průmysl. Nyní máme vysoké ceny ropy, benzínu, a všichni trpí. Německý průmysl trpí, obyčejní lidé trpí, je drahé vytápění, raketově vystřelují ceny, a to je to, co musíme okamžitě zastavit a vrátit se k normálnímu podnikání. Inflace a sankce zasahují každou ekonomiku v Evropě a zejména samozřejmě trpí Němci, ale i naši francouzští sousedé a naši čeští sousedé, můžeme vidět demonstrace, sto tisíc lidí demonstruje docela každý týden ve Francii a také v České republice a v ostatních zemích,“ nechal se slyšet Bystroň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Názor...!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekámoš , 03.08.2023 16:21:58
Přál bych AfD, aby mohla ovlivňovat politiku v Německu, protože by to pomohlo i naší republice.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…