Bývalý člen Zemanova týmu našel nové uplatnění. Radí v ČNB

25.09.2018 13:03

Bývalý člen týmu prezidenta Miloše Zemana a dřívější vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin je od poloviny srpna poradcem guvernéra České národní banky Jiřího Rusnoka. Na facebooku to dnes uvedl Nový deník. Zprávu převzala ČTK.

Bývalý člen Zemanova týmu našel nové uplatnění. Radí v ČNB
Foto: spoz2013.cz
Popisek: Radek Augustin

Rusnok vedl v roce 2013 úřednickou vládu, jejímž sestavením ho pověřil Zeman. Augustin byl v té době vedoucím Úřadu vlády a místopředsedou Strany práv občanů – zemanovci (SPOZ), které je Zeman čestným předsedou.

„Radek Augustin je poradcem guvernéra ČNB pro řízení projektů a provozní a správní záležitosti,“ cituje Nový deník mluvčí ČNB Markétu Fišerovou. „Výběr pana Augustina proběhl v souladu s vnitřními předpisy ČNB – konání výběrového řízení není vždy podmínkou,“ dodala. Na otázku, jakou odměnu Augustin za své poradenství dostává, mluvčí neodpověděla.

Augustin své nové angažmá potvrdil. Podle informací Nového deníku se bude v ČNB v nejbližší době zabývat například projektem, který mapuje historii 100 let české koruny. Bude také připravovat návštěvnické centrum centrální banky.

Augustin byl místopředsedou SPOZ čtyři roky, za stranu neúspěšně kandidoval v krajských i parlamentních volbách. Do konce loňska pracoval jako ředitel analytického odboru Kanceláře prezidenta republiky, poté se za Andreje Babiše (ANO) vrátil do čela Úřadu vlády. Ve Strakově akademii skončil koncem června spolu se jmenováním druhé Babišovy vlády.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…