Bývalý pražský radní Janeček jde do voleb s tím, že je pro zachování hazardu

10.08.2014 13:50

Proti převládajícímu politickému proudu se rozhodl jít do kampaně před komunálními volbami bývalý pražský radní za ODS Jiří Janeček. Nyní kandiduje za Občanskou konzervativní stranu, kterou založil s tím, že je proti zákazu heren. Ten totiž podle něj nahrává mafii. Rozhovor s Janečkem přináší server Lidovky.cz.

Bývalý pražský radní Janeček jde do voleb s tím, že je pro zachování hazardu
Foto: red
Popisek: Jiří janeček, pověřený předseda Občanské konzervativní strany

Server připomíná, že Janeček v dobách, kdy byl členem ODS, působil na pražském magistrátu ještě v kontroverzních dobách exprimátora Pavla Béma. Tehdy se věnoval sociální oblasti.

Janeček označuje volání některých politiků po nulové toleranci hazardu za populismus. „Kdo tohle hlásá, je evidentně napojen na mafii,“ tvrdí.

Když se herny zakážou, lidé hrát nepřestanou

Na námitku, že na mafii je spíš napojen ten, kdo bojuje za hazard, reaguje srovnáním se situací v USA ve 30. letech minulého století, kdy byla v zemi vyhlášena prohibice. „Co se stalo – přestali lidé pít? Nepřestali. Pili dál, akorát nelegálně,“ uvedl s tím, že v případě úplného zákazu heren a hazardu by to dopadlo stejně. Prý by se z nich staly nelegální podniky. „...a peníze, které šly do státního rozpočtu, půjdou také bůhvíkam. Jestli někdo hlásá nulovou toleranci, likviduje legální konkurenci, a to vždy v něčím zájmu,“ tvrdí Janeček.

Myslí si, že nežijeme v ideálním světě, a proto lidé budou hrát pořád. „Když vám teď zakážu pít víno, přestanete ho pít? Nepřestanete. Akorát stát přijde o daně. Jde ale o to, aby byl alkohol dražší, aby byl méně dostupný, aby byl pod státní kontrolou, to je ta správná cesta,“ argumentuje jednoduchým příměrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne politici. To lidé jsou hloupí. Topolánek šel proti voličům

13:55 Ne politici. To lidé jsou hloupí. Topolánek šel proti voličům

Václav Moravec pozval do svých Otázek 3 bývalé premiéry – Mirka Topolánka, Jiřího Rusnoka a slovensk…