Bývalý šéf KSČM zaznamenal výrok předsedy ODS. A takto ho zpražil

10.08.2014 11:56

Pravicová opozice ze stran ODS a TOP 09 si teď stěžuje na aroganci, vrchnostenské přezírání a paušální odmítání opozičních návrhů. Jenže v době nadvlády pravicových koalic v čele s ODS si sociální demokraté oprávněně stěžovali, že koalice „válcuje opozici“. A současná vládní koalice tak pravicovým stranám oplácí podobným, napsal v deníku Haló noviny poslanec a bývalý šéf KSČM Miroslav Grebeníček.

Bývalý šéf KSČM zaznamenal výrok předsedy ODS. A takto ho zpražil
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Podle něj ale na nedemokratický styl, na nekulturnost jednání starých matadorů, leckdy střídajících funkce a strany jako ponožky, doplácí celá republika.

Grebeníček si všiml výroku předsedy ODS Petra Fialy, který prostřednictvím médií oznámil, že „pravidla jsou důležitá všude, bez nich by společnost nemohla fungovat“, a v souvislosti se zmatečným schvalováním spotřební daně na pohonné hmoty na adresu ČSSD a současné vládní koalice uvedl, že „hra bez pravidel ničí českou demokracii“.

Slova o ničení demokracie sedí hlavně na ODS

Podle Grebeníčka ale výrok o ničení demokracie především sedí na stranu modrého ptáka. „Byla to ona, která přivedla český stát do první ligy korupce a která demokratickou správu a řádnou kontrolu věcí veřejných nahrazovala kmotrovským systémem a beztrestností mafií,“ upozornil komunistický politik.

Podle jeho názoru pozdnímu prozření předsedy ODS a jeho kritice nedemokratického jednání koalice ČSSD, ANO a lidovců hodně ubírá na důvěryhodnosti to, jakým způsobem se sama ODS ve sněmovně i nyní chová.

Nit suchou nenechává Grebeníček ani na současné koalici. Ta prý, pokud jde o styl jednání, podstatnou změnu k lepšímu nepřinesla. „Ke škodě občanů dál namísto efektivní práce pokračují zástupné tahanice, zlomyslné schválnosti a pokusy koalice vystačit si sama se sebou a vyhýbat se věcné širší diskusi o skutečných problémech republiky a občanů,“ podotkl komunistický poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…