Bzučeli, nikoho nezajímali. Všechno přebil Babiš. Už je to jasné

11.01.2023 17:56 | Ze sítí

Hudebník a politický marketér Oto Klempíř tvrdí, že pondělní rozhodnutí soudu v kauze Čapí hnízdo dalo Andreji Babišovi do ruky granát, který může rozhodnout volby. „Granát je ošemetná věc, protože když hodíš blbě, tak on dopadne dřív, než má vybuchnout, a oni ti ho hodí zpátky. A teď je otázka, co všechno se stane, a stát se může spousta věcí,“ dodal Klempíř, že výsledek prezidentské volby je otevřený jako ještě nikdy.

Bzučeli, nikoho nezajímali. Všechno přebil Babiš. Už je to jasné
Foto: reprofoto: video
Popisek: Oto Klempíř

Anketa

Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta?

hlasovalo: 33861 lidí
Prezidentské volby jsou podle Klempíře už jistojistě jen v režii tří hlavních kandidátů, čemuž odpovídají i jednotlivé kampaně. „Peloton to dělá standardně, ale tři esa na špici si vedou velmi dobře. Generál vytáhl standartu, flanel, pejsky, kočičky. Danuše má trhací kalendář, do toho se vehementně brání, že je nevinná. A ten kalibr nejtvrdší, to je Andrej Babiš, který vyhrál soud a má v ruce granát. A teď uvidíme, kam ho hodí, a co udělá protistrana,“ říká Klempíř v rozhovoru pro časopis Reflex.

Podle Klempíře Babišovi může výhra u soudu buď hodně pomoci, nebo uškodit, když se proti němu voliči ostatních kandidátů spojí. „Granát je ošemetná věc, protože když hodíš blbě, tak on dopadne dřív, než má vybuchnout, a oni ti ho hodí zpátky. A teď je otázka, co všechno se stane, a stát se může spousta věcí,“ poznamenal Klempíř, který mj. radil štábu Karla Schwarzenberga v roce 2013.

Klempíř se v rozhovoru opakovaně vracel k Babišovu vítěznému soudu, který podle něj například zcela zastínil nedělní superdebatu na České televizi. „V té debatě kandidáti bzučeli jak hejno komárů v červenci, nicméně druhý den nikoho nezajímali. I gesto odstoupivšího Josefa Středuly přebil daleko větší trumf. Soud nahrál Andreji Babišovi, dal mu do ruky panzerfaust. Ti kandidáti po té superdebatě ztratili všechno, koho dnes zajímá, co tam říkal Bašta nebo Diviš. Tím soudem se změnilo všechno a volba je jednoznačně už jen mezi třemi kandidáty,“ řekl Klempíř.

Výkony prezidentských kandidátů v debatě navíc podle něj byly velmi slabé. „Kdyby to bylo v antickém Řecku, tak by bohové, místo aby jim pomáhali, zůstali na Olympu, protože to bylo nesnesitelné, ti porcelánoví lidé, jak tam vykřikovali nějaká svoje umaštěná hesla,“ prohlásil Klempíř. S tím, že když chce být někdo prezident, nemá žádné právo na nějaké skrupule, nemůže být v rohu, ale musí prosazovat svou vůli stát se prezidentem.

Před volbami podle Klempíře nemá smysl sázet na podrobné průzkumy, které zkoumají například překryvy voličů u jednotlivých kandidátů a další údaje, protože nakonec je stejně rozhodující osobnost kandidáta. „To je alfa a omega všeho, ty kampaně jen podtrhují různými způsoby osobnost toho, kdo se na tu pozici hlásí. Ty volby nerozhodnou povrchní průzkumy, ale hlubinné potřeby voličů. Kdo je identifikuje, vyhraje. Jak se říká, nikdy není dost jachet a nikdy nemáš dost sluhů, takže jsou tu peníze, musíš se mít dobře. Chceš se mít líp než ostatní, a proto říkáš: Jsem v tomhle cechu a chci, aby nám přidali!“ pokračoval Klempíř a zopakoval, že volba už stojí jen mezi třemi kandidáty.

„Peloton slabých jako by nebyl, teď tady máme ty silné – a otázkou zůstává, kdo v čích očích je ten nejsilnější. Můžeme mít různé ideje, ale to hlasování, ta volba, se nedá přelstít. To tam prostě lidi hodí a bude to tak,“ uzavřel s tím, že ani jeden z kandidátů nesjednocuje společnost a nemá podporu větší části obyvatel. „Když se podíváš na ty tři hlavní, tak každý z nich nějak rozděluje společnost. Danuše deklaruje to mládí, rovnost žen s muži, deklaruje moderní svět a přináší svěží vítr. Proti ní stojí dva obhajovatelé starých pořádků,“ vyjádřil svůj názor Klempíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…