Bžunda k pláči, bordel na kolečkách. Takto se ódéesák Štěpánek vysmál evropskému státu, co vlastně není státem

07.07.2014 21:49

Komentátor a funkcionář ODS Petr Štěpánek se ve svém nejnovějším příspěvku, publikovaném na serveru Protiproud.cz, zamýšlí nad podstatou Evropské unie, jakožto instituce, která aspiruje na to, mít pod svým patronátem celou Evropu. Přitom prý v jejím fungování můžeme nalézt řadu paradoxů.

Bžunda k pláči, bordel na kolečkách. Takto se ódéesák Štěpánek vysmál evropskému státu, co vlastně není státem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Podle Štěpánka žijeme v podivném světě.  Důvodem má být to, že česká média v poslední době propírají, zda při Ódě na radost sedět, stát či se otočit k orchestru, namísto toho, aby informovaly o dění na Ukrajině či Iráku. „Kdyby to nebylo k pláči, byla by to vlastně dokonalá bžunda,“ myslí si.

Negativní postoj k hymně EU, kterou projevili někteří poslanci, pak podle komentátora ukazuje na rozpor v evropské současnosti. „Ve státě, který není státem, v parlamentu, který není parlamentem, při hymně, která není hymnou, někteří zákonodárci, kteří ovšem žádnými zákonodárci nejsou, demonstrují svoji nechuť právě k těmto potěmkinovským evropským kulisám. A novodobí evropští bolševici, rozuměj zastánci jediného momentálně správného názoru na evropský i světový všehomír, se nad tím naopak pohoršují,“ píše.

A to není všechno. Evropská unie má ve svém fungování údajně další paradoxy. „Ten stát, který není státem, ovšem nemá jen parlament, který není parlamentem, a hymnu, která není hymnou, ale má navíc také prezidenta, který vlastně prezidentem není, a vládu, která není vládou, leč o to více moci ve svých rukou soustředí,“ analyzuje Štěpánek EU.

Tento rozpor však podle něj nebrání tomu, aby „v čele této nikým nevolené vlády/nevlády, jež si kromě exekutivní moci usurpuje i moc legislativní, stál předseda vlády, který vlastně předsedou vlády není, a aby měla ministra zahraničí, v současnosti přesněji stále ještě ministryni, která rovněž žádnou ministryní zahraničí není,“ uvádí. Uvedený fakt podle něho všichni vědí, o čemž svědčí prý i to, že u všech jednání trčí ministryně zahraničí asi tak jako páté kolo u vozu.

Celý text k přečtení ZDE

Instituce Evropské unie podle názoru Štěpánka slouží navíc jako odkladiště opotřebovaných národních politiků. „To ovšem jen v tom „lepším“ případě, v tom „horším“ jde o bezbarvé, možná přesněji šedivé úřednické myši bez chuti i zápachu,“ dodává.

Nic z výše uvedeného podle komentátora nicméně nebrání tomu, aby se tento byrokratický systém prohlásil za jediný možný. „A na svoji obranu a setrvání na věky věků vytvořil a financoval propagandistickou mašinerii, jež má evropské obyvatelstvo udržet v přesvědčení, že nahý císař je oděn v krásných nových šatech,“ podotýká.

Ti, kteří kritizují zavedenou praxi jsou následně označováni za evropské škůdce. „Otázku, co je na tom vlastně proevropského vést Evropu k nevídanému úpadku, si ve zglajchšaltovaném hlavním mediálním proudu nikdo neklade,“ smutně konstatuje.

„Tak takhle my si tady v Evropě žijeme. A zatímco parlament, který není parlamentem, se na trase Brusel – Štrasburk stěhuje tam a zpět nikoli nepodobný bordelu na kolečkách, stát, který není státem, pomalu, ale jistě utahuje šrouby. Takže už máme dokonce i normy na splachování záchodů. Jak že to dlouho trval zánik Říše římské?“ uzavírá svůj komentář.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…