ČSSD: Jestli se mají Češi hýbat, musíme začít u dětí

08.10.2013 7:28

Sociální demokracie hodlá rozpohybovat národ. Začít chce od dětí a mládeže. Z toho důvodu se ČSSD chystá v případě úspěchu ve volbách vytvořit funkci ministra sportu. Lidové noviny informují o tiskové konferenci, kde plán představil mluvčí stínové vlády ČSSD pro sport Petr Hulinský. Ten také naznačil, že podle jeho představ by měl stát financovat sport třemi miliardami korun ročně a vyplácet rentu olympijským medailistům.

ČSSD: Jestli se mají Češi hýbat, musíme začít u dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na ramena...

Stínový ministr školství Marcel Chládek na tiskové konferenci zdůraznil význam většího zapojení mládeže a širší veřejnosti do sportovních aktivit, přičemž citoval studii EU, podle níž v Česku pravidelně sportuje 28 procent lidí, zatímco v Německu 49 procent.

Bývalý poslanec a také bývalý šéf pražské organizace ČSSD by byl v nové vládě ministrem sportu, avšak ministerstvo prý nedostane. Pro rozvoj sportu by však Hulinský získal rozpočtovou kapitolu. „Do Strakovky by se převedli úředníci z resortu školství, kteří se touto problematikou zabývají už dnes. Počet členů naší vlády by byl obdobný jako u vlád předcházejících,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Pro podporu sportu i daňové úlevy

Na finanční zajištění plánu chce ČSSD využít vícezdrojového financování. Podobnou měrou jako doposud by se na něm podílel stát, který by ale sportu vyčlenil vlastní rozpočtovou kapitolu. Dalšími zdroji by byli soukromníci a motivační a daňové nástroje.

Média si všímají toho, že Petr Hulinský prý tentokrát ve stínové vládě zastává pozici, která mu svědčí. Hulinský je sportovec a na špičkové úrovni se zabýval korejským bojovým uměním taekwondo. Ve stínové vládě ČSSD vystřídal už pozice stínového ministra obrany a také ministra pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…