ČSSD bude mít heslo pro sjezd o fungujícím státu, ANO vyhlašuje "příležitost pro budoucnost"

13.02.2015 15:45

Hospodářský růst, sociální soudržnost nebo bezpečná budoucnost jsou tři z hesel, která si dnes politické grémium sociální demokracie schválilo pro nadcházející 38. stranický sjezd. Doplní je ještě slogan o fungujícím státu, na kterém ČSSD postavila už svou kampaň do Sněmovny. ČTK to dnes sdělila mluvčí strany Eva Gregorová. Hnutí ANO pro svůj únorový sjezd zase využije slogan "příležitost pro budoucnost".

ČSSD bude mít heslo pro sjezd o fungujícím státu, ANO vyhlašuje "příležitost pro budoucnost"
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Předloňský sjezd ČSSD v Ostravě

Sjezd sociální demokracie se uskuteční 13. a 14. března v Kongresovém centru v Praze. Vládní strana na něm bude hlasovat o změně stanov i vedení do dalšího období. Výrazné změny v čele strany se ale nečekají, post předsedy by měl bez problémů obhájit premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Také na pozicích místopředsedů se podle všeho objeví lidé, které si ve vedení strany přeje.

Post statutárního místopředsedy by podle krajských nominací měl obsadit ministr vnitra Milan Chovanec, na další místopředsednické posty kandidují například ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová či současný místopředseda pro hospodaření Martin Starec. Nominace získali i náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová, předseda Sněmovny Jan Hamáček, předseda sociálnědemokratických poslanců Jeroným Tejc či ministr pro legislativu Jiří Dienstbier. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…