ČSSD chce na obraně politického náměstka. Podle Stropnického splňuje i podmínku odbornosti

23.01.2014 17:25

Sociální demokraté přišli se dvěma jmény na post náměstka ministra obrany. Šéf babišovců, kterým má resort patřit, Andrej Babiš potvrdil, že jde o bezpečnostního experta ČSSD Miloše Balabána, píše Aktuálně.cz.

ČSSD chce na obraně politického náměstka. Podle Stropnického splňuje i podmínku odbornosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš přitom odmítá, aby se místa náměstků obsazovala politickými nominanty, protože jde prý pouze o trafiky. Plukovník v záloze Balabán by ale mohl projít. Připustil to budoucí ministr obrany Martin Stropnický. „V některých případech se to dá spojit," řekl pro Českou televizi s odkazem na jeho členství v politické straně.

Kdo je druhým kandidátem?

Miloš Balabán je absolventem Vojenské akademie. Působil v armádě a na zahraničním oddělení ČSSD, kde měl mimo jiné na starosti bezpečnostní politiku a země východní Evropy. Od roku 2005 vede Středisko bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie FSV UK Praha.

Kdo je druhým kandidátem, není zatím jasné. Spekuluje se například o Jakubu Kulhánkovi, poradci předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka. Podle Babiše však kandidátem není. A podle serveru Aktuálně.cz jím není ani Petr Hulinský, který by měl skončit na Ministerstvu školství. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…