ČSSD na suchu. Nechtěli byste si pronajmout kus Lidového domu? Klidně i mou kancelář, ptá se Hamáček

05.12.2018 10:15

Sociální demokracie musí šetřit, kde se dá. V kase moc financí není, stranu opouštějí voliči, tenčí se počet poslanců, senátorů i komunálních politiků, a tak je ve hře i pronájem Lidového domu. Píší to dnešní Hospodářské noviny.

ČSSD na suchu. Nechtěli byste si pronajmout kus Lidového domu? Klidně i mou kancelář, ptá se Hamáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

„Pokud by měl někdo zájem o kancelářské prostory v Hybernské 7, tak jsme připraveni s ním jednat,“ říká Jan Hamáček, předseda strany, jehož by se případný pronájem také týkal. Uvolnil by totiž svoji kancelář. 

Straně totiž s ubývajícími zákonodárci ubývá i peněz. „Za každé parlamentní křeslo stát vyplácí nemalé peníze, ročně jde o 900 tisíc korun. Stejně tak jdou od státu peníze za každý hlas získaný ve volbách, kde také musí ČSSD počítat s mnohem menším příjmem než v minulosti,“ podotýkají Hospodářské noviny. 

Kromě pronájmu Lidového domu se hovoří i o změnách v regionech. „Razím názor, aby centrála stanovila nějaký měsíční limit prostředků, které bude mít kraj k dispozici. A bude na lidech v kraji, aby si rozhodli, jak je využijí. Jestli budou mít v každém okrese někoho za méně peněz, nebo jednoho člověka za více peněz na celý kraj, to bude na nich,“ uvádí rovněž mimo jiné Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…