ČSSD odsunula Roučka na kandidátce. Teď mu jako náplast nabízí eurokomisaře

11.02.2014 10:19

ČSSD o víkendu schválila a představila svou kandidátku do květnových voleb do Evropského parlamentu. Až na devátém místě se na ni objevil Libor Rouček, který je přitom členem bruselského zákonodárného sboru už od vstupu ČR v roce 2004. Umístění na obtížně volitelném místě mu strana chce vynahradit. Mluví se například o postu člena Evropské komise.

ČSSD odsunula Roučka na kandidátce. Teď mu jako náplast nabízí eurokomisaře
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Deníku Právo to jako první řekla místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková. Ta uvedla, že Česká republika má jen tři osoby, které by se mohly ucházet o post místopředsedy komise. Vedle současného eurokomisaře Štefana Fülleho a jeho předchůdce Vladimíra Špidly je to prý právě dlouholetý europoslanec Rouček.

Předseda Bohuslav Sobotka následně potvrdil, že strana se bude rozhodovat mezi dvěma až třemi jmény, konkrétnější však být nechtěl. Pro Roučka by podle serveru Novinky.cz nabídka na post eurokomisaře mohla být náplastí za zklamání z pozice na kandidátce do Evropského parlamentu.

Na ní skončil až na devátém místě. Postoupit z něj bude velmi obtížné, protože i členové ČSSD ve svých nejoptimističtějších odhadech hovoří o sedmi europoslancích. Stejný počet strana získala i minule. Rouček by tak musel spoléhat na kroužkování.

Rouček o víkendu ostře protestoval proti způsobu, jakým byla kandidátka pro eurovolby sestavována. Náplast v podobě komisařského postu ale odmítá. „Nikdy jsem nebyl trafikant. Chci být znovu zvolen do EP, kde jsem už deset let a kde vykonávám fundovanou práci,“ oznámil.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…