ČSSD podala Němcové žádost o hlasování o nedůvěře vládě

16.03.2012 14:42

Poslanecký klub ČSSD dnes před polednem doručil předsedkyni sněmovny Miroslavě Němcové (ODS) žádost o hlasování o nedůvěře vládě. Na tiskové konferenci to řekl předseda nejsilnější opoziční strany Bohuslav Sobotka. Vláda tak bude čelit hlasování o nedůvěře někdy příští týden, možný je čtvrtek.

ČSSD podala Němcové žádost o hlasování o nedůvěře vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Odchod koaliční vlády ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, následovaný dohodou o nových volbách, označil dnes Sobotka za nejlepší cestu dalšího vývoje. Sociální demokraté ale nemají příliš mnoho šancí, vládu podle svých nedávných vyjádření podpoří poslanci všech tří vládních stran.

Hlasovat se bude v úterý nebo ve středu

Pod návrh na vyslovení nedůvěry vládě se podepsalo všech 55 členů poslaneckého klubu ČSSD, včetně někdejšího poslance VV Stanislava Humla. K vyvolání hlasování o nedůvěře stačí podpis 50 poslanců. Opoziční poslanci však s podáním žádosti vyčkávali až do dneška. ČSSD očekává, že hlasování se odehraje někdy v příštím týdnu, podotkl Sobotka. Stanovení konkrétního data je nyní v rukou předsedkyně sněmovny.

ČSSD původně počítala s tím, že hlasovat o nedůvěře se bude v úterý či ve středu, někteří ze zákonodárců však mají obavy, že Němcová chce schůzi svolat na čtvrtek, a poslanci tak přijdou o tradiční interpelace premiéra a ministrů. Například podle šéfa poslaneckého klubu ČSSD Jeronýma Tejce by takový postup byl obstrukcí a zneužitím funkce šéfky sněmovny ve prospěch ODS a vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…