ČSSD podpořila demonstraci. Proti se však postavili hned dva straníci

06.02.2016 14:28

Proti podpoře dnešní demonstrace, kterou svolal Tomasz Peszynski, zakladatel radikální proukrajinské organizace Pražský Majdan, stranou ČSSD se postavili i dva její členové – Jaroslav Foldyna a Stanislav Huml.

ČSSD podpořila demonstraci. Proti se však postavili hned dva straníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Česká strana sociálně demokratická sdílela na svém facebookovém profilu pozvánku na demonstraci „Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu“, která se koná dnes v hlavním městě. „Přijďte podpořit dobrou věc. Proti xenofobii a nenávisti bojuje i náš předseda Bohuslav Sobotka,“ napsala strana k události. Účastníci demonstrace chtějí ukázat podporu premiérovi. „Který se nehodlal nevést populistickou xenofobní politiku a neštvat za pomoci nenávisti lidi proti sobě. Tuto podporu si za toto zaslouží,“ poznamenávají organizátoři, kteří se chtějí podle svých slov postavit neonacistům, xenofobům a putinistům, již se shromáždí rovněž dnes v 17 hodin před Úřadem vlády ČR proti premiéru Sobotkovi. 

To však vyvolalo řadu nevole mezi příznivci strany (psali jsme ZDE). Organizátorem celé demonstrace je totiž Peszynski, který vcelku často vyjadřuje své názory značně expresivně. „Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman, až chcípne, strašně se ožeru,“ napsal nedávno. Více čtěte ZDE.

Proti se však nyní postavili i dva straníci – Stanislav Huml a Jaroslav Foldyna. „Který politruk to dal na stránky ČSSD. Dejte to pryč. S Majdanem ne,“ poznamenal pod událostí na stránkách ČSSD Stanislav Huml.

A Foldyna byl ještě ráznější. „Dejte to pryč ze stránek ČSSD,“ napsal.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Následně pak podotkl, že není možné ani slušné, ani logické nazvat všechny, kdo na demonstraci „stop islámu“ půjdou, za xenofoby či fašisty. „Ti lidé jsou ovlivněni médii, jsou přesvědčováni politiky, kteří tuto kampaň považují za svou resuscitaci. Prostě ti lidé nemají tolik informací a mají obavu. Je ubohé je označit takto pejorativně a sám sebe považovat za ty jediné levičáky. Tak černobílé to zdaleka není,“ uvedl. „A pokud tam vidí ty aktivisty Majdanu, tak ty bych hnal klackem. Je smutné, že se ČSSD od toho nedistancuje. Já ano,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…