ČSSD podporuje odbory: Vláda si musí vybrat stranu, lidé nebo banky a firmy

16.05.2023 17:32 | Komentář

Předseda ČSSD Michal Šmarda uvedl, že podporuje odborovými svazy vyhlášenou stávkovou pohotovost. Podle jeho slov měla vláda při tvoření konsolidačního balíčku možnost si vybrat, zda stojí na straně běžných lidí, zaměstnanců a drobných živnostníků, nebo vysokopříjmových osob, bank a velkých firem. „Vybrala si to druhé,“ podotkl.

ČSSD podporuje odbory: Vláda si musí vybrat stranu, lidé nebo banky a firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šmarda

„Celý konsolidační balíček byl představen bez předchozí konzultace se sociálními partnery v rámci tripartity. Pro sociální demokracii je tento postoj neakceptovatelný. Proto plně podporujeme Českomoravskou konfederaci odborových svazů, která se rozhodla na dnešní tiskové konferenci vyhlásit stávkovou pohotovost. Jako hlavní důvod pro vyhlášení stávkové pohotovosti uvádí ČMKOS dopady vládního konsolidačního balíčku na zaměstnance a absenci skutečného dialogu mezi vládou, zaměstnanci a zaměstnavateli,“ zmínil Šmarda.

„Vláda se ve svém konsolidačním balíčku rozhodla prostředky pro zalátování děr ve státním rozpočtu hledat v kapsách zaměstnanců, rodin s dětmi, seniorů, drobných živnostníků nebo studentů. Plně tak chápu rozhořčení odborářů a jejich kroky tímto směrem plně podporuji,“ vysvětluje svůj postoj předseda sociální demokracie Michal Šmarda.

„Za vlád sociální demokracie bylo standardem, že všechny připravované změny v hospodářské a sociální oblasti byly předem konzultovány s partnery z řad zaměstnanců a zaměstnavatelů. Díky tomu také v této zemi fungoval sociální smír. Nyní vláda sociální partnery ignoruje a odmítá se zabývat jejich připomínkami,“ doplňuje svůj pohled předseda Michal Šmarda.

Sociální demokracie stojí na straně odborářů, zaměstnanců a dalších, které návrhy současné vlády silně poškozují. Kroky vlády vůči běžným lidem jsou nesolidární a nezodpovědné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…