ČSSD potřebuje svatou trojici. Zdeněk Škromach popsal sjezdu, kdo by měl stranu zachránit

09.04.2021 18:10

Socialista Zdeněk Škromach zná cestu z bezvýchodné situace ČSSD. A prozradil ji na sjezdu. Chce to prý „svatou trojici“ jako byli Zeman s Buzkovou a s Grossem. Na vládu s Babišem se Škromach také dívá jinak než ostatní.

ČSSD potřebuje svatou trojici. Zdeněk Škromach popsal sjezdu, kdo by měl stranu zachránit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

Dvoudenního sjezdu ČSSD, který začal tento pátek, se účastní i bývalý ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Ten nabídl recept, jak přivést ČSSD znovu na vrchol. „Tady by měla vzniknout svatá trojice, jako byli kdysi Zeman, Gross a Buzková, která bude oslovovat jednotlivé skupiny voličů,“ prohlásil Škromach ve svém projevu a dodal: „Ten, kdo nevolil Zemana, volil Buzkovou, a kdo nevolil Buzkovou, tak volil Grosse,“ vysvětloval.

Pod vedením „triumvirátu“ Zeman, Buzková a Gross se ČSSD v 90. letech povedlo stát se nejsilnější stranou v zemi. Současný prezident Zeman byl tehdy jejím předsedou a od roku 1998 rovněž premiérem. Buzková se stala ministryní školství a Gross ministrem vnitra, později pak i premiérem.

Škromach se na sletu socialistů také zastal současného hamáčkovského vedení, které se ocitlo pod palbou kritiky za to, že přivedlo stranu do vlády s hnutím ANO Andreje Babiše a v podstatě i s komunisty. „Tady je střelba na štáby. Zapomnělo se, z čeho vedení strany vycházelo, jak dopadly volby v roce 2017,“ burácel bývalý ministr a místopředseda ČSSD Škromach. V roce 2017 totiž získala ČSSD pouhých 7,27 procent.

„Hlavně musíme držet při sobě,“ apeloval na stranické kolegy Škromach.

reklama

autor: AZy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…