ČSSD upraví program. Dnes proběhne konference v Praze

12.11.2011 6:35

ČSSD se v sobotu bude věnovat úpravám své důchodové, daňové a zdravotnické reformy. Představit by měla také aktualizovaný plán boje s korupcí. Její programová konference uzavře veřejnou debatu o podkladech první části programu, s nímž chtějí sociální demokraté jít za rok do krajských a senátních voleb. Informuje agentura ČTK.

ČSSD upraví program. Dnes proběhne konference v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Konference má mimo jiné dát odpověď na otázky, zda má ČSSD nadále usilovat o uzákonění majetkových přiznání. V rámci boje proti korupci plánuje ČSSD zavést limity pro financování volebních kampaní, obnovit činnost finanční policie, zákonem omezit činnost lobbistů.

ČSSD hodlá změnit reformy prosazené současnou vládou

V oblasti daní z příjmů ČSSD navrhuje zvýšit sazbu pro právnické osoby a zavést progresivní sazby u fyzických osob nebo 21procentní daň z hazardu. U DPH chce ČSSD obnovit snížení spodní sazby pro potraviny, léky a tiskoviny. V rámci důchodové reformy hodlá posílit státní pilíř průběžného financování důchodů. Sociální demokraté také trvají na zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví.

Programová konference se uskuteční necelý týden poté, co vládní koalice ve sněmovně odmítla přes obstrukce ČSSD veto levicového Senátu vůči zdravotnické, sociální a důchodové reformě. Tento týden sněmovna poslala do Senátu daňovou reformu, byť v jiné podobě, než na které se dohodli lídři koalice. Pomohly tomu i hlasy ČSSD a KSČM.

Celou konferenci ČSSD budou ParlamentníListy.cz sledovat a přinesou průběžné zprávy a rozhovory s klíčovými účastníky akce.


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…