ČSSD v krajích ztrácí. A ne kvůli ODS, píše Vaše věc

06.10.2012 18:32

Petr Dimun shrnuje na webu předsedy NS-LEV 21 Jiřího Paroubka současnou tendenci preferencí ČSSD. Je sice stále favoritem krajských voleb, spíše ale ztrácí a svádí to na koalice s ODS. Podle Dimuna je ale problém daleko hlubší.

ČSSD v krajích ztrácí. A ne kvůli ODS, píše Vaše věc
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

Na ODS shazuje předseda ČSSD například to, že komunisté vedou v Ústeckém kraji. „Bohužel pro Bohuslava Sobotku, problém ústecké ČSSD je mnohem hlubší, než aby se dal svést na ODS. Předně již dnes tam existuje tichá koalice s KSČM, jejímž symbolem je instalace komunistického zastupitele Komínka do čela ROP Severozápad,“ myslí si Dimun.

„Když zatkli spolu s náměstkem hejtmanky za ČSSD Koudou ředitele ROPu Markvarta, vedení ČSSD okamžitě poukazovalo na to, že je to již druhý člen ODS takto trestně stíhaný a prokazuje to systémové selhání ODS, zatímco u ČSSD se jedná o selhání jedince. Faktem je, že Markvarta podle dobře informovaných lidí zevnitř ROPu, prosadila na ředitele „chomutovská klika“ v čele s Janou Vaňhovou,“ pokračuje Dimun.

Politik dokonce připomíná, že jde o stejný případ jako v kauze ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka, který na sebe vzal politickou odpovědnost za svého náměstka a odstoupil. To ČSSD odmítá. „A co se týče argumentu, že voliči rozhodnou o Vaňhové v krajských volbách? ČSSD dělá z voleb referendum o Nečasově vládě, vyzývá k volbě ČSSD proto, neboť slibuje zastavení vládních reforem či církevních restitucí, aby nabídla lidem v Ústeckém kraji nedůvěryhodné politiky, nad nimiž se vznáší podezření z korupce,“ dodává Dimun.

Nelíbí se mu to, že ČSSD kritizuje vládu Petra Nečase za problémy s Evropskými dotacemi, kraje se svými programy ale přijdou o mnohem více. „Zde je Rhodos, tady skákej!. Přísloví z Ezopových bajek směruje k tomu, kdo se pyšní nevěrohodnými skutky, aby přestal se slovy a prokázal namístě skutkem svoji věrohodnost. Pokud chce ČSSD zastavit propad svých preferencí a být opět dominantní politickou silou na levici, měla by pochopit, že její Rhodos leží na severu,“ napsal Dimun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…