Čaputová dojatá k slzám. Umělci se omlouvali, že ji málo bránili

27.04.2024 22:22 | Monitoring

Během předávání slovenských filmových cen prezidentka Slovenské filmové a televizní akademie Katarína Krnáčová poděkovala a zároveň se omluvila Zuzaně Čaputové: „Paní prezidentko, omluvte, že jsme se za vás dostatečně hlasitě nepostavili.“ Prezidentku SR, jež ve funkci končí letos v červnu, projev dojal. Na Facebooku pak tento ročník předávání filmových cen označila za „silné vyjádření touhy po svobodě, toleranci a empatii ve veřejném životě“.

Čaputová dojatá k slzám. Umělci se omlouvali, že ji málo bránili
Foto: Hana Brožková
Popisek: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

„Paní prezidentko, omluvte, že jsme se za vás dostatečně hlasitě nepostavili, když jste byla na náměstích a u mikrofonů napadána mnohem hlasitěji,“ oslovila prezidentku Slovenské republiky Zuzanu Čaputovou prezidentka Slovenské filmové a televizní akademie Katarína Krnáčová.

„Je mi líto, že jste musela zažít útoky na své blízké, na svou rodinu, a my jsme vás opět dostatečně nepodpořili,“ pokračovala Krnáčová směrem k Čaputové sedící v publiku, a následně jí poděkovala za způsob, kterým prováděla politiku. „Ukázala jste, že je možné ji dělat slušně a přitom rázně. Nastavila jste tak zrcadlo mnohým, kteří tuto schopnost nemají. Děkujeme, že jste navzdory všem útokům zůstávala pevná ve svých přesvědčeních, a i nadále jste podporovala ty, kteří vaši podporu potřebovali a potřebují.“

Následovaly ovace vestoje. Čaputová vypadala chvílemi velice dojatě.

Na svém facebookovém profilu den poté o večeru předávání filmových cen Čaputová napsala, že tento ročník byl „silným vyjádřením touhy po svobodě, toleranci a empatii ve veřejném životě“.

„Soutěž Slnko v sieti je každoroční oslavou kreativity, týmové práce a všech druhů lidského talentu. Včerejší ročník byl také silným vyjádřením touhy po svobodě, toleranci a empatii ve veřejném životě a oslavou jednoty filmařské komunity připravené bránit svobodná média a svobodu tvorby,“ napsala Čaputová a spolu s gratulací všem oceněným i nominovaným autorům a filmům poděkovala za slova podpory.

„Společně musíme i nadále každý den usilovat o udržení kvality, standardů a hodnot v uměleckém, veřejném i politickém životě. Cítím radost a naději, že se můžeme navzájem podržet a podpořit. Společně to dokážeme!“ napsala Čaputová.

Současná prezidentka Slovenské republiky je ve funkci od 15. června 2019. Končit bude v červnu letošního roku. Jejím nástupcem ve funkci prezidenta SR je nedávno zvolený Peter Pellegrini, předseda strany Hlas-SD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…