Čaputová v roušce vyrazila mezi Slováky, děkovala jim za boj s koronavirem

16.05.2020 22:18

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyrazila mezi lidi a pochlubila se snímky na svém facebookovém profilu. Byla poděkovat všem, díky nimž byla krize na Slovensku podle jejích slov snesitelná.

Čaputová v roušce vyrazila mezi Slováky, děkovala jim za boj s koronavirem
Foto: Facebook Zuzany Čaputové
Popisek: Prezidentka Zuzana Čaputová se rozhodla poděkovat.

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí
„Dnes jsem se setkala s mnoha tvářemi, mnoha úsměvy zpoza roušek. V Trnavě, Banke, Slepčanech, Žiaru nad Hronom. Z různých koutů Slovenska,“ poznamenala Čaputová s tím, že šlo o lidi pomoci a odvahy. „Lidi, kteří pracovali v době, kdy jsme měli největší strach,“ uvedla. Setkala se s vojáky, policisty, hasiči, lékaři, sestřičkami, ošetřovateli, prodavači, záchranáři, dobrovolníky, učiteli, terénními sociálními pracovníky. 

„Byla jsem jim poděkovat, neboť díky nim a jejich profesím byla krize pro nás snesitelná. Děkuji vám!“ sdělila. „I když je vaše práce často společensky i finančně nedoceněná, krizový čas ukázal, jak jste pro nás nenahraditelní,“ dodala.

Již včera Čaputová poděkovala všem lidem, kteří se na Slovensku rozhodli pomáhat - ať již šitím roušek, tak například i výrobou a vývojem ochranných pomůcek či tím, že pomáhali svému okolí, seniorům, a lidem v nouzi. „Bez nasazený běžných lidí bychom to nezvládli. Děkuji i vám za nás všechny. Je to síla spolupráce, na kterou na Slovensku nikdy nesmíme zapomenout. Symbolem srdce můžete dát najevo, že jsme srdcem spolu," napsala na sociální síti.

První případ nákazy zaznamenaly úřady 6. března. Od té doby se nakazilo celkem 1480 lidí, zemřelo 27 z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…