Čelím komentářům na své tělo, stěžuje si Pirátka. Musíme se tomu postavit, vyzývá

25.09.2023 22:53 | Monitoring

Pirátka Zuzana Klusová se dostala na čelo kandidátky do Evropského parlamentu. Následně poté se na sociálních sítích řešila velikost jejího poprsí. Sexistickým urážkám podle jejích slov čelí každá žena bez ohledu na to, jak vypadá. V rozhovoru pro Český rozhlas Plus Klusová řekla, že už si na to zvykla, ale v pořádku to podle ní není.

Čelím komentářům na své tělo, stěžuje si Pirátka. Musíme se tomu postavit, vyzývá
Foto: pirati.cz
Popisek: Zuzana Klusová

Podle slov pirátské kandidátky Klusové nezáleží na tom, jak žena vypadá. „Ať je malá, velká, tlustá, tenká, atraktivní nebo neatraktivní, tomuto v podstatě čelí skoro každá žena. Nezbývá než to brát s nadhledem, ale ignorovat to není správná cesta. Musíme se proti tomu vymezit,“ poznamenala.

Jak dodává, měli bychom se zaměřit na kultivaci veřejné debaty a umožnění ženám vstoupit do politiky, i když chtějí sladit práci a rodinu. Kvóty podle ní nejsou správnou cestou.

A jaké všechny poznámky zažívala? „Byly to takové pomluvy, s kým že jsem se to zase vyspala, že jsem zastupitelka. Provází mě to po celou kariéru. Snažila jsem se eliminovat veškerá výjezdní zasedání, aby nebyla žádná příležitost k pomluvám, ale nevyhnete se tomu,“ uvedla. 

Překvapená je pak z toho, že se jí nyní více zastali muži než propagátorky většího zastoupení žen v politice. Nezazlívá jim to ale. „Možná bychom jako ženy měly v tomto držet více při sobě a říkat nahlas, že to nemá být,“ dodala.

Mladých žen v politice je podle ní nedostatek. „Kdyby se mě moje dcera, kterou zatím nemám, zeptala, jestli to stálo za to, tak bych jí sice řekla, že ano, ale nevím, jestli bych jí přála, aby musela absolvovat to co já za těch deset let,“ řekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

U ženy vůbec nevadí,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJája Koon , 26.09.2023 7:43:03
U ženy vůbec nevadí, že je malá, velká, tlustá, tenká, atraktivní nebo neatraktivní, hlavně nesmí být blbka, jako Markéta!

|  13 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…