Ceny energií drtí seniory. Herečka Obermaierová mluví o sebevraždě. Jsou zde další

24.11.2022 18:29 | Kauza

Herečka Jaroslava Obermaierová se obává o svoji budoucnost a prý zvažuje i sebevraždu. To vše kvůli drahým energiím, které ze svého důchodu nedokáže poplatit. „Bojím se toho, co bude. Obávám se, že nic hezkého,“ uvedla Obermaierová, která je proto vděčná, že může stále být aktivní herečkou.

Ceny energií drtí seniory. Herečka Obermaierová mluví o sebevraždě. Jsou zde další
Foto: Youtube
Popisek: Herečka Jaroslava Obermaierová.

Obermaierová se strachuje, z čeho bude platit složenky, pokud se situace nezlepší. Už na jaře podle serveru iDNES.cz musela kvůli zdražení nájmu opustit svoji garsonku v Praze a odstěhovat se na chalupu i se svým dospělým synem, o kterého se celý život stará kvůli jeho zdravotním problémům.

„Bojím se toho, co bude. Obávám se, že nic hezkého,“ uvedla herečka, kterou trápí zejména ceny plynu, kterým chalupu vytápí.

„Plyn začíná být exkluzivní věc. Bojím se, že nám ho vypnou. Děsím se toho, co pak udělám, když nebude. Přemýšlím, jestli nespáchám sebevraždu, kde si půjčím? Jídlo neřeším, k obědu mi stačí brambory, ale teplo člověk přece potřebuje. Z plynu se stal politický nástroj. Každý nemá možnost úsporných opatření, pořízení fotovoltaiky,“ prohlásila Obermaierová.

Herečka se na podzim zařadila do zástupu kritiků vlády Petra Fialy kvůli neřešení energetické krize a účastnila se i protivládních demonstrací s názvem Česká republika na 1. místě.

Podobně jako Obermaierová se o svoji blízkou budoucnost obává  velká část seniorů, kterým důchody nestačí ani na pokrytí stálých měsíčních plateb. Psychiatr a bývalý europoslanec Jaroslav Zvěřina v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal, že mu jeho pacienti v důchodovém věku dokonce v ordinaci pláčou.

„Nálada ve společnosti není dobrá, to víme všichni. Nikdy mne nenapadlo, že by se našemu českému státu dařilo tak málo. Nedávno jsem vyšetřil v jeden den mimo jiné pacienty také starší babičky, které se rozplakaly, když všechny tři dostaly výměr plateb za energie, a měly přirozenou obavu, že jim jejich důchody na zaplacení nájmů a za elektriku nebudou stačit,“ vyprávěl Zvěřina s tím, že Fialova vláda situaci nezvládá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…