Černochová otevřeně napsala, jak to dopadlo mezi ní a Červíčkem

23.01.2014 11:52

Několik zajímavých dotazů dostala na svůj profil na ParlamentníchListech.cz poslankyně Jana Černochová (ODS). V odpovědích objasňovala nesmyslnost spekulací bulváru o podobě jejího rozchodu s policejním prezidentem Martinem Červíčkem, ale čelila i ostré kritice.

Černochová otevřeně napsala, jak to dopadlo mezi ní a Červíčkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Černochová

„Politika a demokracie není tak špatná, jak ji mnozí popisují. Má i své výhody, o kterých se v posledních letech zásadně nemluví, natož, aby se o nich psalo,“ vysvětlovala Černochová jednomu ze čtenářů, který se představil jako policista a zdálo se mu, že podle novely zákona o vojácích jsou příslušníci armády zvýhodněni oproti jiným ozbrojeným složkám.

Otázky s odpověďmi Jany Černochové ZDE, ZDE, ZDE a ZDE

Podle Černochové je právě toto případ, kdy by ministra obrany, protežujícího své podřízené, měla korigovat jeho strana. Jenže v současné nepolitické vládě žádný takový korektiv není. „To je právě rozdíl mezi politickou vládou vzniklou z voleb a vládou úřednickou, prezidentskou, Rusnokovou, nebo jak ji vlastně mám pojmenovat,“ píše poslankyně.  

Naopak velmi ostře se do Černochové opřel další čtenář, který se pozastavoval nad tím, proč ODS nechce umožnit rychlé projednání služebního zákona. Přitom církevní restituce prý dokázala schválit za pomoci několika trestanců a trafikantů během noci. „Vaši stranu už by vážně měli zakázat,“ vyjádřil své přání.

Černochová jej upozornila, že sama není úplně spokojena se schválenou podobou restitucí. Uznává ale prý základní princip, že co bylo ukradeno, má být vráceno. „Zločinecký komunistický režim mnoha lidem i církvi majetek sebral a já svobodu soukromého vlastnictví ctím,“ vzkázala tomuto čtenáři.

Jiný čtenář Černochovou nejprve pochválil, že prý má správné názory, se kterými se ztotožňuje. Nechápe však, jak může zastupovat ODS, stranu, která je aktuálně středolevá a stále putuje více a více doleva. Proto jej zajímá, jak se sama Černochová dívá na ODS a zda tam vidí nějakého skutečně pravicového politika.

Černochová přiznala, že ji na ODS přitahují pravicové principy, jako je levný stát, nedotknutelnost soukromí, nezadlužená budoucnost a solidarita zodpovědných s těmi, kteří si už pomoct nemohou. „Nikdy jsem ve straně nehledala kamarády ani kamarádíčky. V životě i v politice jsem se naučila spoléhat především na sebe,“ prozrazuje.  A dodala, že pokud by se ODS od pravicové politiky odchylovala, určitě by se ozvala. Má prý přitom jednu výhodu - málokdo umí umlčet ženu.

Další čtenář se zajímal, proč se o Černochovou a policejního prezidenta Martina Červíčka, se kterým se před časem rozešla, tak zajímá bulvární deník Blesk. „Chápu, že jsem jako politička pro deník Blesk veskrze nudná a že se jim po tolika měsících od našeho rozchodu právě teď vůči Martinovi hodí lhát a konstruovat senzace,“ vysvětluje poslankyně.

To, co bulvár píše, je podle poslankyně zjevně nesmyslné. „Rozešli jsme se velmi klidně, přátelsky a každý z nás si z našeho čtyřletého vztahu odnášíme více pozitiv než negativ,“ doplnila ke svému rozchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…