Černochová – prodavačka triček. 160 jich udala, jedno je přitom za 1 968 Kč

07.02.2024 21:55 | Monitoring

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) dnešním dnem spustila ve spolupráci s iniciativou Dárek pro Putina prodej triček se stíhačkou F-35 s nápisem „Nejoblíbenější holka v Alianci“, na sociální síti X se rozplývá, jak velký je o kousky zájem a jak rychle mizí. „A věřím, že je naše Nejoblíbenější holka v Alianci teprve na startu a poletíme nadzvukovou rychlostí dál,“ rozplývá se šéfka obrany.

Černochová – prodavačka triček. 160 jich udala, jedno je přitom za 1 968 Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

„Lidé dobří, vy jste prostě neuvěřitelní. Jen za prvních osm hodin se v charitativní sbírce Darek pro Putina prodalo víc než 160 triček,“ uvedla ministryně obrany Jana Černochová na sociální síti X.

Následně konkrétně popsala, na co bude dosud vybraná částka použita. „Umožní koupit 80 kvalitních vojenských lékárniček IFAK s turnikety pro ukrajinské vojáky. Kdyby každá desátá zachránila život, tak je to osm zachráněných lidských životů!“ dodala Černochová.

Lidem vyjádřila velké poděkování, že je o její zboží takový zájem: „Moc vám za vaši štědrost děkuji! A věřím, že je naše Nejoblíbenější holka v Alianci teprve na startu a poletíme nadzvukovou rychlostí dál,“ uzavřela.

Jedním z prvních, kdo tričko s F-35 získal už včera, a ještě navíc zdarma, byl předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Černochová mu jej předala v úterý ve Sněmovně po jeho vystoupení, v němž nákup amerických letounů F-35 silně zpochybňoval. Uvedl, že nákup vyjde stát na obrovskou částku, přitom není prioritou. „Eftřicetpětka je nejoblíbenější holka v Alianci,“ přišla k Babišovi ministryně Černochová a darovala Babišovi triko, které sama měla oblečené na sobě.

Babišovi také vysvětlila, že F-35 je supersonický letoun, nikoli stíhačka. „Je to celá platforma, je to celá laboratoř, vojáci jsou velmi citliví na to, když těmto letounům říkáte stíhačky,“ upozornila včera ve Sněmovně, kde se řešila výstavba české armády.

„Často od kolegů z ANO slýchám, že nevědí, kdo všechno bude používat F-35. Tak nejen pro ně – budou je používat až na pár výjimek prakticky všichni. Víte proč, pane předsedo Andreji Babiši? Protože F-35 je nejoblíbenější holka v Alianci! Věřím, že Vám to bude můj osobní dárek připomínat,“ dodala poté ještě na sociální síti X, kam přidala fotografie z předávání i sebe v tričku s F-35.

I tato přestřelka vzbudila o charitativní nákup trička s americkým letounem F-35 mezi příznivci Černochové a její politikou nemalý zájem. Cena trička přitom není ve výši 1 968 korun zrovna malá.

Nákup stíhaček koncem ledna stvrdili svým podpisem ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a americký velvyslanec Bijan Sabet.

První americké stíhačky mají do Česka podle informací dorazit v roce 2031, všechny pak do roku 2035. Celkem objednaných jich je čtyřiadvacet. Celkové náklady na pořízení a provoz stíhaček F-35 do konce jejich životnosti odhaduje resort obrany na 322 miliard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to nedůstojné a strašně primitivní chování Černochové! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 08.02.2024 6:36:36
Jak může být tohle ministr! To může být fakt jen v Česku! Ona dělá antireklamu celé české vládě! Koho uvidím v tom tričku tomu osobně řeknu že je ...... ! Dělat reklamu americkým zbraním může jen mamlas!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…