Češi lžou, udeřil Tomáš Krystlík

17.07.2018 13:48

Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík, který se dlouhodobě zaměřuje na otázku československých dějin a speciálně českoněmeckých vztahů, včetně poválečného vysídlení Němců z pohraničí, napsal na web ParlamentníchListů.cz pojednání o tom, že prý vysídlení Němců nepřišlo na podnět západních spojenců. Ti to prý prezidentu Benešovi dokonce rozmlouvali.

Češi lžou, udeřil Tomáš Krystlík
Foto: Youtube.com
Popisek: Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík, autor množství článků a esejí, zaměřených na otázky československých dějin, česko-německých vztahů a vysídlení německého obyvatelstva ze Sudet po druhé světové válce

„Čeští historici se snaží zamaskovat skutečnost, že ČSR začala vyhánět své Němce bez svolení spojenců a snaží se tak postupimské konferenci dodat v otázce transferu Němců většího významu lživým tvrzením, že jejím výsledkem byla Postupimská dohoda, aby vina za vyhánění byla sňata z beder Čechů. Výstupem konference byl ale pouze protokol o jednání, postupimská smlouva nebo dohoda tudíž neexistuje. Kdyby se jednalo o platnou mezinárodní smlouvu nebo dohodu, musela by být jako taková ratifikována parlamenty USA, Velké Británie, SSSR a zařazena do sbírky zákonů nebo mezinárodních smluv oněch států, což se nestalo. Nicméně se v ČR dodnes zcela nepravdivě tvrdí, že „se spojenci v Postupimi dohodli a nařídili nám Němce odsunout“. Faktem je, že nic takového spojenci v Postupimi nedohodli,“ píše Krystlík.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

Podle Krystlíka objasnil vznik myšlenky na vyhnání Němců sám tehdejší prezident Edvard Beneš. „‚Rozhodli jsme se pro odsun našich Němců do Říše. Spojenci nám toto stanovisko mezinárodně potvrdili.‘ Z jeho slov plyne, že Češi začali vyhánět Němce bez svolení spojenců, protože ‚rozhodli jsme se‘ předchází větě ‚spojenci nám to potvrdili‘. Z textu protokolu Postupimské konference ale vůbec neplyne, že tehdy již probíhající československé vyhánění Němců spojenci Československu ‚potvrdili‘,“ popisuje Krystlík. Beneš podle něj lhal.

Půvdní text ZDE

Krystlík zmiňuje, že první návrh na vysídlení německého obyvatelstva z ČSR vznesla exilová vláda již v roce 1944. Počet vysídlených se v rámci požadavku pohyboval mezi jedním a čtvrt milionem a dvěma miliony. U zbytku Němců prý mělo dojít k přenárodnění. „S tímto záměrem však tvrdě narazila u britských vládních míst, která veřejnou proklamaci o takovém potrestání nevinných považovala za nepřijatelnou,“ píše Krystlík.

Tomáš Krystlík rovněž připomenul, že odsun Němců se po válce kromě ČSR odehrál také v Polsku, v Jugoslávii a v Maďarsku. Další státy prý Němce nevyháněly, i v rámci SSSR byli pouze přesouváni z místa na místo. „Z Holandska musely odejít necelé čtyři tisíce Němců z přibližně 120-170 tisíc v zemi. Rumunsko taktéž své Němce nevyhánělo, ale bránilo v návratu těm, kteří předtím sami opustili zemi. V Polsku se hlavně jednalo o transfer milionů Němců připadlých po válce i s původně německým územím pod polskou správu, Němci z předválečného Polska většinou uposlechli příkazu a odešli již předtím s ustupujícím Wehrmachtem. Své Němce nevyhnali Dánové, Belgičané, Francouzi, Rumuni, Italové. Itálie dokonce odešlým za války do Říše vracela beze všeho občanství, a například v Alsasku a Lotrinsku bylo po válce léta běžné, že do radnic chodili němečtí vojáci v otrhaných uniformách vracející se ze zajetí a úřady jim beze všeho, pokud byli před válkou francouzskými občany, vystavovaly nové francouzské dokumenty,“ popisuje Krystlík.

„Bylo by nanejvýš žádoucí, aby čeští historici po téměř třech čtvrtích století konečně začali podávat dějiny pravdivě,“ vyzývá Čechy na závěr Krystlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…