Češi oslaví 17. listopad na řadě shromáždění či demonstrací

17.11.2017 6:06

Češi si dnes připomenou výročí událostí spojených se 17. listopadem. Hlavní město čekají pietní shromáždění, demonstrace pravicových i levicových extremistů i různé kulturní akce. Na akce svolané u příležitosti výročí událostí z listopadu 1939 a 1989 budou v hlavním městě dohlížet stovky policistů, pražským jednotkám vypomohou i další krajská ředitelství. Zprávu přinesla ČTK.

Češi oslaví 17. listopad na řadě shromáždění či demonstrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Největší práci bude mít policie patrně s tím, aby zabránila střetům mezi demonstrujícími pravicovými extremisty a jejich odpůrci z řad krajní levice. Obě skupiny by se mohly střetnout na Jungmannově náměstí, kam budou v odpoledních hodinách směřovat anarchisté, a kudy zároveň vede i plánovaná trasa pochodu příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Pravicoví extremisté se chystají projít také Národní třídou, kde 17. listopadu 1989 policie zasáhla proti demonstrantům, což následně vedlo k pádu komunistického režimu v Československu. Podobně jako v minulých letech zde studenti uspořádají slavnost, která bude součástí Festivalu svobody. Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva oslaví studenti také tradičně na Albertově

Památku 17. listopadu 1939 a 1989 si připomene na několika místech i Brno, konat se bude třeba průvod na náměstí Míru. Hudební vystoupení či satirická představení jsou plánována i v Jihlavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …