Češi pobývající v Izraeli jsou v bezpečí

07.10.2023 12:55 | Monitoring

Češi, kteří jsou v současné době v Izraeli, jenž od rána čelí raketovému útoku palestinských teroristů, jsou v bezpečí. Alespoň ti, kteří se zaregistrovali do systému ministerstva zahraničí. Potvrdila to česká velvyslankyně Veronika Kuchyňová Šmigolová, a to v telefonickém rozhovoru pro Českou televizi.

Češi pobývající v Izraeli jsou v bezpečí
Foto: z internetu
Popisek: konflikt v Palestině

Mezi zraněnými a oběťmi útoku podle dosavadních informací české velvyslankyně žádní čeští občané nejsou. V bezpečí jsou podle ní i všichni pracovníci české ambasády.

"Máme přibližně 50 českých občanů registrovaných v databázi Drozd, kteří by v tuto chvíli také měli být v bezpečí. Nevíme o tom, že by mezi zraněnými nebo vůbec oběťmi těch aktuálních útoků měli být nějací čeští občané," uvedla velvyslankyně. Dodala, že pracovníci české ambasády jsou nyní buď na ambasádě nebo v krytech poblíž svého izraelského bydliště.

Kvůli útoku byla zrušena pondělní jednání českých a izraelských politiků v Praze, kam velvyslankyně v noci přijela. Do Izraele se vrátí nejbližším možným spojem, uvedla.

Palestinští ozbrojenci spustili ráno rozsáhlý raketový a pozemní útok na Izrael. Jeho území zasáhly podle dosavadních informací minimálně stovky raket, což si vyžádalo několik mrtvých a desítky zraněných. Izrael označil útok za vyhlášení války. Izraelská armáda v reakci na útoky radikálů zahájila letecké údery v Pásmu Gazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…